Skip to main content

Conta’M – Festival de contes al Maestrat

Maestrat Viu comunica que no se celebrà l’edició de 2022 del Conta’M – Festival de contes al Maestrat, la iniciativa cultural de proximitat al voltant de les històries contades de viva veu que s’ha adreçat en tres edicions consecutives, en plena pandèmia, a les famílies i als més jóvens amb llocs comuns com l’estima per la paraula contada, la cultura en valencià i la lectura i que havia aconseguit l’objectiu de posar en valor el patrimoni etnopoètic del Maestrat i el que l’envolta, i revaloritzar-lo a partir de les intervencions en llengua catalana de narradors professionals, així com d’altres llengües que representen la cultura convidada.

El festival, que s’havia previst de celebrar els dies 14, 15 i 16 de 2022 a una nova localitat del Maestrat, atenent al caràcter itinerant del projecte, s’ha hagut de cancel·lar per motius de gestió econòmica.

Maestrat Viu, com a organitzadora del Festival de contes al Maestrat, desitja que totes les administracions que operen en territori valencià complisquen amb el deure de comprometre’s en la vitalitat del valencià i que l’obligació de dret es reflectisca en les clàusules de les línies de subvenció perquè projectes consolidats i professionals com el Conta’M, que representen un bé inqüestionable per a la comunitat, per a la cultura i per a la llengua del país, no siguen objecte d’una dotació econòmica insignificant que supose la impossibilitat de dur-los a terme i, en aquest cas, la supressió de l’única activitat comarcal d’aquesta envergadura que aproxima la lectura i que vindica el valor de la paraula i dels llibres entre les famílies i els jóvens.

Maestrat Viu, com a entitat sense ànim de lucre que treballa voluntàriament en activitats pròpies per enfortir el país, la cultura i la llengua, analitzarà totes les possiblitats perquè l’any 2023 es puga celebrar el Conta’M – Festival de contes al Maestrat. La continuïtat estarà lligada a la viabilitat del projecte des del punt de vista de la gestió econòmica, al manteniment de la qualitat del producte cultural final i a la remuneració de tots els professionals que hi intervenen.

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?