Skip to main content

En l’acte de dissabte 29 de maig a Albocàsser sonarà el primer treball musical d’Esther Querol

Maestrat Viu ha anunciat, a poc de tancar les inscripcions per assistir als Premis Maestrat Viu 2021, que la periodista Susanna Lliberós estarà acompanyada del filòleg Josep Messeguer per conduir un acte festiu que recordarà els 100 anys de la publicació del poema Seidia i el poeta lexicògraf Joaquim Garcia Girona (Benassal, 1867 – Baeza, 1928) enmig del Pla de Sant Pau d’Albocàsser.

La veu de la cantant, guitarrista i compositora Esther Querol amenitzarà la cerimònia del lliurament dels guardons amb lletres pròpies, algunes de les quals formen part del primer projecte musical, Les teues ales. L’artista, nascuda a Vinaròs i establerta a València, és una jove realitat de la música pop que en poc de temps ha passat de cantar al programa d’À Punt Mèdia Cantant al cotxe, a posar veu a “Valenta”, la cançó oficial del futbol femení valencià, i a publicar el seu primer treball discogràfic.

Susanna Lliberós i Cubero (Vila-real, 1973) és periodista i poeta, actualment condueix diàriament el programa Pròxima Parada de la ràdio d’À Punt, un magazín pel qual ha sigut reconeguda recentment amb el premi de Comunicació i Difusió Cultural dels XV guardons de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. Josep Messeguer-Carbó (Xert, 1982) és filòleg i activista cultural, actualment treballa com a professor de llengua i literatura catalana i col·labora en la programació de diversos projectes culturals de Maestrat Viu i d’altres entitats del país.

La nova presidència de Maestrat Viu dirigirà per primera vegada unes paraules a l’acte dels Premis Maestrat Viu. L’entitat des de gener  d’enguany compta amb nova junta presidida per Pilar Marés, amb Casto Sorlí Moliner a la vicepresidencia, Vicent Sanz Arnau a la secretaria, Montserrat Vericat Esteller a la tresoreria i amb les vocalies ocupades per Joan Ortí Voltas, Sara Riera Sanz, Miquel Roda Prats, Júlia Terol Torres i Josep Messeguer-Carbó.

Acte de lliurament dels Premis Maestrat Viu 2021

Òscar Pérez Silvestre, la Plataforma No al Yellowstone Europeo (guardonats a la iniciativa), Joaquim Arnau Querol i Olis Cuquello (guardonats d’honor), rebran el guardó dels Premis Maestrat Viu en l’acte que tindrà lloc al Pla de Sant Pau d’Albocàsser el dia 29 de maig a les sis de la vesprada. Per a assistir a l’acte, o al sopar posterior, cal inscriure’s en el formularipublicat en el web www.maestratviu.org/. El sopar dels Premis Maestrat Viu tindrà lloc al Restaurant La Perdigana (Mas de Sant Pau s/n) i les reserves es podran fer fins dilluns 24 de maig.

El mateix dia, a les 17 h, també se celebrarà l’acte final del concurs de la Festa per la Llengua 2020-2021, que s’hauria hagut de celebrar a Albocàsser l’any passat i que es va posposar fins enguany. Per assistir-hi, també cal inscriure’s prèviament a un altre formularidel mateix web de Maestrat Viu.

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?