Skip to main content

El lliurament dels guardons començarà a les 18 h i estarà precedit per la clausura del concurs de la Festa per la Llengua (17 h). Per assistir als actes és obligatori insriure’s i la data límit per apuntar-se al sopar és dilluns 24 de maig

La vuitena edició dels Premis Maestrat Viu se celebrarà al Prat de Sant Pau d’Albocàsser dissabte 29 de maig a les 18 h. Es tracta d’un lloc amb una significació especial perquè  entre el 12 d’agost i el 10 de setembre de 1933 va acollir la prova pilot de l’ensenyament modern del valencià, dirigida per Carles Salvador, i que amb posterioritat ha sigut el punt de trobada de les entitats que han seguit aquell camí. A més, aquesta edició dels Premis Maestrat Viu està dedicada a Seidia, l’obra cabdal del poeta banassalenc, i també lexicògraf, Joaquim Garcia Girona (1867-1928); es tracta d’un poema èpic enllestit el 1908 i publicat el 24 d’agost de 1920 que té com a model el poema èpic Canigó (1886), de Jacint Verdaguer (1845-1902), i que esdevé la  gran aportació valenciana a la poesia del primer terç del segle xx. No tots els dies es fan 100 anys, convé regraciar-se’n.

Les persones i les entitats guardonades amb els Premis Maestrat Viu 2021 es faran saber els pròxims dies a través del web de Maestrat Viu. El jurat es va reunir en línia el proppassat 27 d’abril de 2021 i va deliberar un guardó per a cadascuna de les categories.

  • Premi Carles Salvador, premi d’honor a la trajectòria individual
  • Premi Pere Labèrnia, premi d’honor a la trajectòria col·lectiva
  • Premi Alfred Giner Sorolla, premi a la iniviativa anual individual
  • Premi Seidia, premi a la iniciativa anual col·lectiva

Abans de l’acte dels Premis Maestrat Viu 2021, en el mateix emplaçament tindrà lloc l’acte final del concurs de la Festa per la Llengua 2021, que s’ha celebrat a l’escola CEIP Joan de Brusca i a l’institut Alt Maestrat d’Albocàsser, després que la celebració fos postposada l’any 2020 a causa de la pandèmia.

L’entrada als actes és lliure però és imprescindible la inscripció per accedir al recinte. A més, cada acte requereix una inscripció diferenciada:

1) inscripció a l’acte final del concurs de la Festa per la Llengua 2021 (17 h)

2) inscripció al lliurament dels Premis Maestrat Viu 2021 (18 h).

Aquest darrer formulari també ofereix tota la informació i permet la inscripció al sopar dels Premis Maestrat Viu 2021, que se servirà al restaurant La Perdigana de Sant Pau, ubicat a tan sols 150 m de de l’espai on es lliuraran els Premis. El formulari del sopar estarà obert fins dilluns 24 de maig.

Tots els actes es portaran a terme seguint les mesures sanitàries prescrites per les autoritats. L’organització dels Premis Maestrat Viu 2021 es reserva el dret d’alterar o suspendre els actes previstos en funció de les prescripcions que puguen adoptar les autoritats en matèria de salut segons les circumstàncies del moment.

PROGRAMACIÓ I INSCRIPCIONS: 29 de maig de 2021

17  h Acte final del concurs de la Festa per la Llengua, al Prat de Sant Pau d’Albocàsser.

Inscripció a l’acte de la Festa per la Llengua, ací.

18 h Acte de lliurament dels Premis Maestrat Viu 2021, al Prat de Sant Pau d’Albocàsser.

20.30 h Sopar Premis Maestrat Viu 2021, al restaurant La Perdigana de Sant Pau d’Albocàsser.

Inscripció al lliurament i al sopar dels Premis, ací.

El Prat de Sant Pau d’Albocàsser acollirà la 8a edició dels Premis Maestrat Viu
editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?