Skip to main content

Maestrat Viu, col·lectiu en defensa de la llengua i la cultura al Maestrat, fa expressió del seu condol a la família i al poble de Benicarló per la mort de l’escriptor Josep Igual, que ha tingut lloc aquest dijous 25 de març de 2021.

Josep Igual Febrer, nascut el 1966, va ser escriptor, periodista, cantautor i músic. Des de la dècada de 1990 vivia a les Terres de l’Ebre. Va iniciar-se en l’excriptura com a poeta  hi va acabar destacant com a narrador i, sobretot dietarista. Va rebre diversos guardons com el Ciutat de València de poesia el 1988, el Sebastià Juan Arbó de narrativa el 1997, el Cristòfol Despuig de narrativa el 1999, el J.M. Ribelles de poesia el 2000, el Vila de l’Ametlla de Mar de narrativa el 2005., el Ciutat d’Amposta del 2015, el 25 d’abril de narrativa de Benissa (2018), el Ciutat de Carlet de poesia (2019) i el Joan Fuster d’assaig dels Premis Octubre (2019). Va publicar onze llibres de poesia i setze de narrativa i assaig, a més d’un disc de cançons.

Amb aquest traspàs, desapareix un dels escriptors més significatius del tombant del segle XX al XXI en l’àmbit del Maestrat i les Terres de l’Ebre, des d’on va acabar desenvolupant bona part de la seua obra literària, que es veu estroncada prematurament. Roman el llegat del seu pensament lúcid.

Referències:

Josep Igual a l'Estiu Literari al Maestrat. Biblioteca de Sant Mateu. 2018
editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?