L’objectiu de renovació de l’Assemblea ordinària de l’associació del passat 12 de desembre de 2020 va quedar posposat a l’Assemblea extraordinària. L’associació necessita la participació dels socis per assolir la renovació.

Seu de Maestrat Viu, a la Fundació Carles Salvador de Benassal. Foto: Jesús Bernat Agut

L’Assemblea ordinària no va poder materialitzar la renovació de la Junta directiva de l’entitat en produir-se les vacants de la presidència, la secretaria i la tresoreria i constatar-se la manca de disponibilitat dels participants per cobrir aquests càrrecs. Com a eixida a la situació, va acordar-se convocar una assemblea extraordinària en què s’abordés en exclusiva la qüestió i constituir mentrestant una Junta gestora, encapçalada per Josep Meseguer, vicepresident de la Junta eixint, Vicent Sanz, Joan Ortí i Pilar Marès, vocals de la Junta anterior, i Casto Sorlí i Joan Besalduch, socis. Igualment, l’Assemblea ordinària va acordar informar de la situació a tots els socis fent-los-en arribar l’acta. En atenció als estatuts de l’associació, l’Assemblea extraordinària va quedar fixada en un termini de vint dies hàbils, és a dir, abans del 13 de gener de 2021.

La Junta gestora va reunir-se per primera vegada el 22 de desembre de 2020 i va acordar la convocatòria de l’Assemblea extraordinària per al 12 de gener a les 18 h. Aquesta reunió, com totes les que han tingut lloc des del març passat, es portarà a terme de manera telemàtica. Puntualment els associats rebran al seu correu electrònic l’enllaç per poder-hi participar.

Maestrat Viu fa una crida a la participació de les persones associades per poder donar continuïtat als projectes culturals que ha desenvolupat durant els darrers anys en favor del Maestrat, la seua llengua, la seua cultura i la seua cohesió social i territorial. Al mateix temps, crida les persones interessades en els seus projectes: Festa per la Llengua, Premi Sambori, Premis Maestrat Viu, Trobada Excursionista del Maestrat, Estiu Literari al Maestrat, Empelt, Conta’M, a afegir-se a l’associació per mitjà del formulari d’inscripció.

Maestrat Viu – Col·lectiu en defensa de la llengua i la cultura és una associació d’ampli espectre orientada a la dinamització cultural i la defensa de la llengua a la comarca històrica del Maestrat, que aquest 2021 farà deu anys. Va nàixer el 2011 a les Coves de Vinromà de les inquietuds culturals de persones aplegades d’arreu de la comarca. Està federada a la Coordinadora d’entitats del Maestrat i a Escola Valenciana, i manté col·laboracions amb El Tempir, amb l’Associació Cultural Socarrats de Vila-real, amb el grup Espadàniques, amb la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià, amb la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i l’Institut Ramon Muntaner, amb la Institució de les Lletres Catalanes, amb la Fundació-Càtedra Enric Soler i Godes, amb la Fundació Huguet, amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb l’Institut d’Estudis Catalans, amb empreses diverses del Maestrat, amb diversos ajuntaments del Maestrat i amb la Fundació Carles Salvador de Benassal, on té el domicili.

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?