Skip to main content

El document La comarca del Maestrat. Una realitat perifèrica, que Maestrat Viu  va fer públic el dia 9 d’octubre de 2017, ha sigut avalat en l’últim any per 4 localitats que expliciten la voluntat de pertànyer a la comarca del Maestrat i no a la de la Plana o a la de l’Alcalatén, a les qual estan adscrites. Maestrat Viu ha comunicat totes les aprovacions plenàries a la Presidència de la Generalitat Valenciana perquè considere la prioritat que representa la vertebració del país i la comarcalització com a mecanisme veritable per aproximar l’administració al Maestrat i a la resta de comarques valencianes.

Els plens dels ajuntaments d’Albocàsser, Atzeneta del Maestrat, la Serratella i Vistabella del Maestrat han acordat adherir-se al text que  fa una anàlisi de la realitat comarcal i proposa una organització comarcal amb tres capitals (Atzeneta del Maestrat, Albocàsser i Sant Mateu) i una Àrea Urbana del Maestrat que cohesiona totes les localitats del litoral. Es tracta d’una organització que aproparia l’administració als municipis, de manera que facilitaria gestions a les persones i evitaria els desplaçaments excessius. A més, tot afavoriria la coordinació entre localitats que, al teu torn, engranaria els mencanismes per fer efectiu el desenvolupament rural al Maestrat.

L’Ajutament d’Albocàsser va ser el primer en adherir-se el 18 de desembre de 2019, tot acceptant el paper rellevant que té la localitat en ser un dels nexes nodals d’una àrea del Maestrat. Un mes després, el 28 de gener de 2020, l’Ajuntament d’Atzeneta del Maestrat s’adheria per unanimitat al document, en continuïtat amb altres sol·licituds que el Ple havia dirigit a  la Generalitat Valenciana per tal de fer efectiu el canvi d’adscripció comarcal, concretament la de març de 2012 i la del 27 d’octubre de 2017. Més avant, el 7 de març de 2020, també acordava l’adhesió per unanimitat l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat. I, per últim, a darreries d’any, l’11 de desembre de 2020, l’Ajuntament de la Serratella decidia afegir-se unànimement.

Els documents d’adhersió de cada ajuntament els podeu llegir ací: Ajuntament d’AlbocàsserAjuntament d’Atzeneta del MaestratAjuntament de Vistabella del Maestrat i Ajuntament de la Serratella.

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?