Skip to main content

Càlig acull els espectacles de narració oral, la fireta del conte, la marató popular de contes i la jornada pedagògica del Conta’M 2020 durant els dies 16, 17 i 18 d’octubre sota les mesures sanitàries de distància, higiene i mascareta

Maestrat Viu fa pública a través de les xarxes socials la programació de la 2a edició del festival Conta’M, que durant els dies 16, 17 i 18 d’octubre aplegarà a Càlig diversos espectacles de narració oral, la fireta del conte, la marató popular de contes i la jornada pedagògica del conte. El festival, que se celebrarà principalment en espais oberts, no desatendrà les mesures sanitàries de distància, higiene i carasseta.

Els espectacles de narració oral es distribuiran entre divendres 16, dissabte 17 i diumenge 18 d’octubre, i estaran conduïts per les narradores orals convidades, Eugenia ManzaneraAda Cusidó i Eva Andújar. La fireta del conte estarà oberta de matí i de vesprada, des de les 10 h fins a la 13:30 h, i des de les 17 h a les 20 h. La marató popular de contes en aquesta edició es concentrarà durant el matí de dissabte, entre les 10 h i les 12 h. I la jornada pedagògica se celebrarà divendres per la vesprada, entre les 16 h i les 20 h, i dissabte al matí, entre les 10 h i la 13:30 h. Per saber-ne més detalls, descarregueu-vos el programa complet en pdf.

Programa del Conta’M 2020 en PDF

Divendres 16 d’octubre de 2020

16:00 a 20:00 h. JORNADA PEDAGÒGICA Conta’M. Organitzada pel CEFIRE-Vinaròs. Els docents que pertanyen al sistema educatiu valencià tenen reconegudes 8 h de formació. Si ets docent del sistema educatiu valencià, inscriu-te ací. En la resta de circumstàncies, escriu un correu electrònic a festivalcontam@maestratviu.org.

16:00 h.Rebuda dels participants al Centre de Cultura de Càlig.

16:15 h. Ponència inaugural. “La funció educativa de la rondalla”, a càrrec de la dra. Carme Oriol Carazo (Universitat Rovira i Virgili).

18:00 a 20:00 h. Laboratori del conte. Els participants de la Jornada han d’escollir entre una de les quatre propostes de taller pràctic:

   1. Anna Frank, pot la teva mirada canviar la història?”, taller a càrrec de la narradora oral i mediadora especialitzada en animació lectora Eva Andújar.
   2. “L’art d’escoltar”, taller a càrrec de l’actriu i narradora Ada Cusidó.
   3. Cuando los cuentos salen de casa”, taller a càrrec de l’actriu, pallassa i narradora oral Eugenia Manzanera.
   4. Taller d’il·lustració”, a càrrec de la il·lustradora Laia Domènech.

22:00 h. CONTES A LA PLAÇA NOVA. Inauguració del festival amb la narració d’històries a càrrec d’Ada Cusidó, Eva Andújar i Eugenia Manzanera en col·laboració amb els músics de l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

Dissabte 17 d’octubre de 2020

10:00 a 12:00 h. MARATÓ POPULAR DE CONTES a la plaça de la Diputació. Cal inscripció prèvia al correu festivalcontam@maestratviu.org

10:00 a 13:30 h. FIRETA DEL CONTE amb parades de llibres, artesania i il·lustració del territori a la plaça de la Diputació. Col·laboren: Llibreria Noviembre (Benicàssim); Chezlalá Art Studio (Castelló); Déjà Vu Brocante (Castelló), Sophie’s Lighthouse (Càlig), Trencatimons Editors (la Vall d’Uixó), Llibreria Maestrat (Benicarló); Grup la Deriva (Terres de l’Ebre).

12:00 h. RONDA DE RONDALLES. Itinerari pel poble contant històries, a càrrec de les narradores convidades en col·laboració amb músics de dolçaina i tabal. El punt de trobada serà la plaça Nova.

17:00 a 20:00 h. FIRETA DEL CONTE amb parades de llibreries, editorials i artesania del territori a la plaça de la Diputació.

18:00 h. ESPECTACLE DE CONTES per a públic familiar “Els calaixos del cel”, a càrrec d’Ada Cusidó, a la plaça de la Bassa.

22:00 h. ESPECTACLE DE CONTES per a públic adult “¿Por la boca muere el pez?”, a càrrec d’Eugenia Manzanera, a la plaça Nova.

Diumenge 18 d’octubre de 2020

11:00 h. CONTES a les OLIVERES per a públic familiar, a càrrec d’Eva Andújar. El punt de trobada és la plaça Nova.

12:30 h. VISITA GUIADA pel poble, organitzada per la Regidoria de Cultura de Càlig. El punt de trobada és la plaça Nova.

Més dades d’interés

 • L’aforament dels espectacles de contes es limitarà per motius sanitaris i l’accés es regularà atenent l’ordre d’arribada.
 • Tota la informació del festival s’ha publicat en les entrades del projecte Conta’M 2020.
 • Si teniu qualsevol dubte, heu de saber que podeu posar-vos en contacte amb l’organització a través del correu electrònic festivalcontam@maestratviu.org.
 • Com es pot arribar a Càlig? Per a més informació sobre la localització, premeu ací.
 • On podeu allotjar-vos i on podeu menjar a Càlig? Per a més informació sobre els hotels i els restaurants, premeu ací.

Altres notícies relacionades amb el Conta’M 2020: 

2020.09.22: Es presenta el Conta’M 2020.

2020.07.06: Càlig acollirà la 2a edició del Conta’M entre el 16 i el 18 d’octubre.

Ressò de la notícia:

Vinaròs News

Canal 56

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?