Skip to main content

Els Premis Dona Coratge, una iniciativa per a la visibilització de la dona rural

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Albocàsser, que ocupa Alina Covaci, ha impulsat aquest 2020 la creació dels Premis Dona Coratge per a posar en valor el treball de diferents persones i col·lectius per a aconseguir una societat igualitària, sense diferències entre gèneres i sense violència, que té per destí visibilitzar la importància de la dona en el medi rural, local, comarcal i de país. El caràcter inèdit d’aquests premis a nivell comarcal, ha pesat a l’hora de valorar-ne la candidatura per part del jurat.

Val a dir que les circumstàncies generades per la pandèmia han impedit fins al moment culminar el procés d’atorgament d’aquests premis, que s’havien de lliurar el 28 de març a l’Auditori d’Albocàsser, acte que resta pendent de realitzar en el moment de fer-se pública que han guanyat el premi Saidia 2020 a la iniciativa col·lectiva.

La creació del premi s’inscriu en la dinàmica de fer emergir els valors de la igualtat entre gèneres i entre persones en l’àmbit comarcal tot valoritzant el paper de la dona en el medi rural com a condició per a l’assoliment de l’equiparació en drets i deures, fita ineludible en la trajectòria pel progrés de la societat comarcal del Maestrat.

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?