Skip to main content

La novel·la juvenil El Príncep Daurat i la Pedra Sagrada, el resultat d’una tasca filològica de primer ordre

El Príncep Daurat i la Pedra Sagrada és una novel·la juvenil publicada el 2019 per l’editorial Onada de Benicarló. Es tracta de l’obra pòstuma d’Armando Vericat, escriptor de Traiguera que va traspassar el 2015 mentre es trobava en plena producció creativa i que no va poder acabar de culminar-la. De ploma versàtil, l’autor iniciava amb aquesta obra la seua trajectòria creativa en el gènere de la novel·la juvenil. Montserrat Vericat va portar a terme una recerca en en els arxius personals de l’autor, va recuperar els textos corresponents a l’obra, va acabar de donar-hi forma i va treballar en coordinació amb l’editorial Onada en el procés editorial del text fins a traure’l a la llum i posar-lo a disposició del públic lector.

En tractar-se d’una novel·la juvenil, el llibre té el valor de la creativitat adreçada a aquell públic que s’està educant i que constitueix la continuïtat de la llengua catalana i la cultura en valencià a la comarca i arreu de l’àrea lingüística, de manera que constitueix una aportació a la cultura del Maestrat posada al dia i apta per al consum cultural de masses. El Príncep Daurat i la Pedra Sagrada reprodueix l’imaginari fantàstic d’Armando Vericat, en què es combina la tradició narrativa d’un Tirant lo Blanc amb la fantasia dels móns literaris de Tolkien.

Montserrat Vericat és llicenciada en filologia anglogermànica i en filologia catalana, exerceix com a professora de secundària a l’Institut de la Sénia i s’ha especialitzat en la biblioteca escolar. És una de les impulsores dels premis literaris Armando Vericat, que se celebren a Traiguera des de 2016, organitzats conjuntament pel Centre Cultural Traiguerí, l’Ajuntament de Traiguera i l’escola Verge Font de la Salut, adreçats a la població escolar local de primària.

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?