Skip to main content

Maestrat Viu, col·lectiu en defensa de la llengua i la cultura, fa públic que la gala de lliurament dels Premis Maestrat Viu, que estava anunciat que tindria lloc el proper 16 de maig a la plaça Major d’Atzeneta del Maestrat, queda ajornat temporalment a l’espera de l’evolució de les mesures preses arran de la pandèmia del coronaviurs.

Tot i que la declaració de l’estat d’alerta va produir-se abans de l’acabament del període de presentació de candidatures per a l’edició de 2020, no ha incidit negativament en els treballs de la Comissió dels Premis ni del jurat d’aquesta convocatòria, ja que han tingut continuïtat per via telemàtica. Això no obstant, l’allargament de la situació d’excepcionalitat que estem vivint, sí que ha influït en el retard de l’anunci de les persones i col·lectius guanyadors d’aquesta edició a partir del fet que la data del 16 de maig s’anava acostant i la possibilitat de portar a terme la gala de lliurament perdia consistència.

Per aquests motius, Maestrat Viu, alhora que anuncia l’ajornament temporal d’aquest acte, fa saber que la publicació del nom de les persones i col·lectius guardonats aquesta edició queda posposada a l’anunci d’una nova data. Es manté Atzeneta del Maestrat com a localitat de celebració.

Els Premis Maestrat Viu tenen lloc des de la institució al 2014 per part del col·lectiu de defensa de la llengua i la cultura de la comarca, de manera rotatòria arreu del territori comarcal, havent passat per Peníscola, Traiguera, Sant Mateu, Benassal i Vinaròs. Els Premis tenen per objectiu destacar l’esforç de persones i entitats que han treballat per divulgar o promocionar la cultura en valencià i la llengua catalana en àmbits propis de la comarca del Maestrat i reconeix, així, les persones i entitats que treballen pel Maestrat.

El Grup de Recuperació de la Memòria Històrica de Benassal, la Plataforma d’Amics i Amigues de l’Escola del Canto, la Fira d’Oficis de Benassal, l’Aplec del Sénia, la representació teatral de la Conquesta de Culla, la Fira del Llibre d’Ares del Maestrat i la Coordinadora d’Entitats del Maestrat són mereixedores del premi Seidia, a la iniciativa col·lectiva anual, pels projectes desenvolupats en diferents anys. Mariola Nos, Teresa Boix, Lucía Alemany, Berta Sans i Carles Mir han rebut el premi Afred Giner Sorolla, dedicat a la iniciativa individual anual. Han obtingut el premi Pere Labèrnia a la trajectòria d’entitats i l’aportació, cultural, social, cívica, científica o tècnica d’un col·lectiu el Centre d’Estudis del Maestrat, la Fundació Carles Salvador, la revista Traiguera, Onada Edicions, la revista Niño del CRA La Bardissa i la Comissió Cultural de Persones Crítiques amb Iniciativa d’Atzeneta del Maestrat. Finalment, el premi Carles Salvador a la trajectòria individual ha distingit Pere-Enric Barreda, Carles Santos, Joan Ferreres, Benjamí Barberà, Miquel Àngel Pradilla i Joan Salvador Beltran.

 

Ressò de la notícia en mitjans digitals:

Nosaltres la Veu

Diari del Maestrat

Canal 56 

Dia a Dia

Castelló Información

 

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?