Skip to main content

La pel·lícula La innocència, situada en carrers i espais naturals del Maestrat i dirigida per la traiguerina Lucía Alemany, que fou guardonada en els Premis Maestrat Viu 2016 amb el Premi Alfred Giner Sorolla a la iniciativa anual pel seu curtmetratge ’14 anys i un dia’, s’estrenarà divendres 10 de gener de 2020 en les sales dels Cinemes Amposta.

La innocència es projectarà en diverses sessions diàries el proper divendres 10, dissabte 11 i diumenge 12 de gener. Les quatre sessions de divendres es distribueixen l’horari entre les 18:30h, 20:20h, 22:10h i 00h. Les cinc sessions de dissabte s’oferiran en l’horari de 16h, 18:30h, 20:20h, 22:10h i 00h. I les cinc de diumenge modifiquen lleugerament l’horari respecte a les de dissabte per la projecció especial que comptarà amb la presència de la directora Lucía Alemany: 12:15 h 16h, 18h, 20:20h i 22:10h. Els Cinemes Amposta se situen al Polígon Les Tosses, al carrer de Berlín, s/n, d’Amposta. Vegeu el mapa ací.

Diumenge 12 de gener, la directora de La innocència, Lucía Alemany, participarà en el col·loqui que la gerència dels Cinemes Amposta i Maestrat Viu han organitzat per a després de la projecció de les 18h. El col·loqui, que estarà conduït pel filòleg i vicepresident de Maestrat Viu Josep Meseguer-Carbó, permetrà que el  públic reflexione amb la directora de Traiguera sobre les diverses temàtiques que planteja el llargmetratge. Alemany, que ha estat la darrera setmana a Los Angeles promocionant la pel·lícula, i que aquest mateix divendres i dissabte acudirà a Barcelona i Madrid per continuar amb la difusió, ha posat totes les facilitats per acudir a Amposta el primer diumenge d’estrena i compartir-la amb la gent de les Terres de l’Ebre i del Maestrat.

Maestrat Viu, que manté com a àmbit d’acció cultural i lingüística la comarca del Maestrat, en primer lloc, va fer la proposta de col·laboració a Cines Axion de Benicarló, per tal que l’oferta cultural s’aproximara a les localitats immediates a la gravació, però l’empresa no va considerar viable l’aposta per una pel·lícula com La innocència, tot i aportar el valor territorial. És per això que, a posteriori, Maestrat Viu es va posar en contacte amb l’empresa Unión Cine Ciudad, que és la que programa la cartellera de Cinemes Amposta i que va acollir la proposta amb molt d’interés. De moment, però, l’àmplia comarca del Maestrat continua sense comptar amb una circuit cultural estable i accessible territorialment de cap tipus, ni amb qualitat ni sense.

En entrar a l’enllaç, has d’indicar la data escollida per a la projecció, a continuació assenyalar l’horari i, si no vols cap menú, desplaçar-te fins al final de la pàgina.
Diumenge 12 de gener la directora Lucía Alemany participarà en un col·loqui amb el públic després de la projecció de les 18 h.
Fotografia: Las Noticias de Cuenca

Sinopsi

El llargmetratge conta la història de Lis, una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i eixir del seu poble, encara que sap que, per a aconseguir-ho, haurà de batallar contra els pares. És estiu i es passa el dia jugant al carrer amb les amigues i flirtejant amb el nóvio, que és major que ella. La falta d’intimitat i el xafardeig dels veïns obliguen la protagonista a portar la relació en secret perquè els pares no se n’assabenten. Però la idíl·lica època estival arriba a la fi i, amb la tardor, descobreix que està embarassada. Podeu veure el trailer ací.

Direcció, producció, equip tècnic i artístic

La pel·lícula sorgeix d’una experiència personal de la directora, que torna al municipi maestratenc de Traiguea, on va nàixer, per a explicar les seues vivències d’adolescent. En el guió, Lucía Alemany ha comptat amb l’ajuda de l’escriptora i guionista Laia Soler. La innocència, que està rodada en les Terres de Cruïlla valencianes i catalanes, és una producció de Turanga Films, Un Capricho Producciones i Lagarto Films. El llargmetratge compta amb el suport de l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC), l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i The Screen, la incubadora de projectes de l’ECAM. També compta amb la participació d’RTVE, À Punt Mèdia, Televisió de Catalunya i Movistar. La innocència té com a protagonistes Laia Marull, Sergi López, Joel Bosqued i Carmen Arrufat. Per a més detalls de la producció i dels equips tècnics i artístics, pitgeu ací.

Cartell de la pel·lícula situada a Traiguera i en altres indrets valencians i catalans de les Terres de Cruïlla

Horaris de projecció de La innocència als cinemes d’Amposta

  • Divendres 10 de gener de 2020: 18:30 – 20:20 – 22:10 – 00:00
  • Dissabte 11 de gener de 2020: 16:00 – 18:30 – 20:20 – 22:10 – 00:00
  • Diumenge 12 de gener de 2020: 12:15 – 16:00 – 18:00 – 20:20 – 22:10

Premis de La innocència

A hores d’ara La innocència ha rebut diversos premis. La pel·lícula va ser la gran triomfadora del Festival Internacional de Cinema d’Almeria – FICAL, on va rebre els premis al millor llargmetratge òpera prima, a la millor direcció i a la millor interpretació femenina per a Carmen Arrufat. Va ser també guardonada en el Festival de Cinema Independent Abycine, amb el premi de l’Associació de la Premsa d’Albacete i, en la categoria Abycine indie, amb el premi del Jurat Jove. En els Premis de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual va aconseguir els guardons a millor directora, millor actriu (Carmen Arrufat) i millor actor de repartiment (Sergi López).

Nominacions, possibles premis

La innocència  té dues nominacions als premis Goya 2020, una a la millor cançó original, pel tema “Allí en la arena”, de Toni M. Mir, i l’altra a la millor actriu revelació pel treball de Carme Arrufat. I als Premis Gaudí 2020, La innocència compta amb 7 nominacions: a la millor pel·lícula en català, a la millor direcció (Lucía Alemany), al millor guió (Lucía Alemany i Laia Soler), a la millor actriu protagonista (Carmen Arrufat), a la millor actriu secundària (Laia Marull), al millor muntatge (Juliana Montañés), i al millor maquillatge i perruqueria (Natalia Montoya).

Cartell de la pel·lícula que focalitza la història sobre una adolescent que creix des del punt de vista personal a cop d’experiències viscudes

Seguiment de la notícia:

Vinaròs News

Canal 56

CastellóInformació

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?