Una trentena d’entitats de l’àmbit cultural i associatiu del País Valencià han adreçat un escrit al president de la Generalitat Valenciana i al conseller de d’Educació, Cultura i Esports per reclamar la convocatòria de les ajudes als projectes culturals i artístics que enguany encara no ha eixit

L’escrit s’ha presentat avui de matí a València (l’Horta) i a Benassal (Alt Maestrat), i exposa que «aquests darrers anys, les esmentades ajudes han sigut essencials per mantindre l’activitat de moltes entitats i associacions culturals, que no només són una de les principals vies de participació popular, sinó que també són un baluard en la defensa del patrimoni i en el foment i la difusió de la cultura i del coneixement». A més a més, el document també destaca que «aquestes ajudes són especialment importants per a la dinamització de les zones rurals, és a dir, són una eina que contribueix a corregir els desequilibris territorials. Cal no oblidar que aquestes zones són les contenidores de gran part del patrimoni cultural valencià i, alhora, són les més amenaçades per la despoblació».

Les entitats signants reclamen que no es perden les ajudes i, així mateix, demanen una reunió amb el president i el conseller de cultura del Govern valencià, per poder-los-ho exposar en primera persona la importància d’aquestes subvencions que sí que es publicaren l’any 2018, com podem comprovar ací en la ressolució de l’any passat. També es preveu que altres entitats valencianes es puguen adherir al document dirigint-se al correu electrònic federacioidecos@gmail.com.

Imatge del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de la resolució publicada setembre de 2018
editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?