Skip to main content

1) Divendres 19 de juliol, a les 22.30 h, a l’ermita de Loreto (Atzeneta del Maestrat)

Narradora: Almudena Francés, per a públic adult.

Espectacle: El vetlatori de Batiste

El tio Batiste, veí de Penàguila, era acordionista; els seus dits treien melodies dolces, esgarrifadores o balladores segons el moment. Es va morir tres vegades, però mai el van aconseguir soterrar. L’últim vetlatori va ser molt concorregut per moltes raons, la més important era confirmar l’autenticitat del mort…

2) Dissabte 20 de juliol, a les 19 h, a l’Antic Convent (Atzeneta del Maestrat)

Narrador: Felip Kervarec, per a públic familiar.

Espectacle: La rateta Giberta és una gran col·leccionista.

 Dins de la col·lecció de maletes la rateta Giberta guarda els seus petits i grans tresors. I cada tresor té una història. Una història que, si a la rateta Giberta no li importa, podrem contar. La voleu escoltar?

3) Dissabte 20 de juliol, a les 22.30 h, al cementeri (Atzeneta del Maestrat)

Narrador: José Luis Gutiérrez Guti, per a públic adult

Espectacle: Historias del filandar (espectacle íntegrament en castellà)

Veu de vell, paraules de vell; paraules de poble des de baix: són les ferramentes de Guti per a contar. Les històries són memòria col·lectiva i són immemorials; el conte tradicional és el vehicle per a circular per la memòria de Guti i la memòria del informants. Per això al voltant del conte apareixen els sabers, les paraules, les històries personals, els records i les fabulacions dels narradors vells: de gent que un dia li van obrir les portes de la cuina, del menjador, de gent amb qui va compartir matances, rondes, balls, treballs i penes; va conèixer el narrador abans que les històries, i alhora utilitza eixes històries per tornar al costat d’aquells narradors, i dins de les possibilitats asseure el públic a la solana del mes de febrer o a eixa llar de poca flama.

 

4) Diumenge 21 de juliol, a les 11 h, a la placeta de la Presó

Narradora: Almudena Francés, per a públic familiar.

Espectacle: La caseta de Carmeta

Carmeta viu amb sa mare i la seua iaia a la casa que hi ha darrere la reixa, davall de l’arbre, davant del bosc. Carmeta és una xiqueta valenta que de vegades s’espanta, una xiqueta decidida que té vergonya, una xiqueta capaç de menjar-se seixanta-set bunyols més un. Una xiqueta com tu, a qui li passen les coses més estranyes.

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?