Skip to main content

El Festival de contes al Maestrat acollirà durant tres dies contistes, llibreries, editorials, il·lustradors, investigadors i amants de les històries contades

Avui Maestrat Viu ha presentat a la Biblioteca de Vinaròs el festival Conta’M amb la presència de Xavier Pallarés (Casal Popular d’Atzeneta), Joan Ortí Voltas (Maestrat Viu) i Tània Muñoz Marzà (coordinadora del festival), tot per anunciar que el nou projecte itinerant de Maestrat Viu dedicat a les històries contades de viva veu se celebrarà en la primera edició a Atzeneta del Maestrat els dies 19, 20 i 21 de juliol.

Conta’M. Festival de contes al Maestrat: la festa de la paraula dita

Conta’M és el festival de les històries. Al llarg de tres dies el poble d’Atzeneta s’omplirà de contes per a totes les edats. Hi haurà espectacles de narració oral per a públic familiar i adult, així com altres activitats paral·leles, com la Marató de Contes, la Marató d’Il·lustració i la Fireta del Conte.

El festival començarà divendres 19 de juliol a la Casa de Cultura d’Atzeneta amb una jornada matinera de formació dirigida a personal docent i a públic interessat en el món dels contes contats, escrits i il·lustrats. Maestrat Viu i el CEFIRE de Castelló han preparat conjuntament una jornada de 8 hores, reconegudes per als docents del sistema educatiu valencià, que constarà de tallers impartits per la narradora oral Almudena Francés i la dissenyadora gràfica i il·lustradora Verònica Fabregat. Per a més informació, cliqueu ací.

El mateix divendres a les 20 h, davant de l’ermita de Sant Roc, tindrà lloc el primer espectacle de la mà dels narradors orals convidats: Almudena Francés, Felip Kervarec i Guti. I després de sopar, a la plaça de la Mare de Déu de Loreto, Almudena Francés oferirà una sessió de contes per a públic adult titulada “Les tres morts de Batiste”.

Dissabte a les 10 h s’inaugurarà la Fireta del Conte, que estarà situada al carrer de la Puríssima. Serà una fira del llibre en la qual participaran editorials i llibreries del país que oferiran als visitants del festival una porta oberta a gaudir dels àlbums il·lustrats, dels reculls de relats i de rondalles per a tots els gustos.

A les 10:30 h, Santiago Agustina, alcalde d’Atzeneta, engegarà la Marató de Contes amb la primera de moltes històries que es contaran a la placeta de la Divina Pastora fins les 12 h, i per la vesprada de les 17 h a les 19 h. Per l’escenari de la Marató de Contes passaran totes les persones que tinguen ganes de contar un conte prèvia inscripció a festivalcontam@gmail.com.

Paral·lelament, se celebrarà la Marató d’Il·lustració en la mateixa placeta de la Divina Pastora. Es tracta d’una iniciativa dirigida a les persones que vulguen il·lustrar els contes que es narren al llarg del dia. En aquest cas també és necessària la inscripció prèvia al mateix correu.

A migdia, es recorreran els carrers amb la Ronda de Rondalles, un recorregut pel poble amb les històries que contaran els narradors convidats, Almudena Francés, Felip Kervarec i Guti. El punt de trobada la Plaça, a la porta de l’Església.

A les 19 h, el narrador de les Coves de Vinromà, Felip Kervarec, oferirà la sessió “La maleta dels contes”, que està dirigida a públic familiar. El pati de la casa Betània, coneguda com l’Antic Convent, serà on s’oferirà la contada el covarxí.

I, per a la nit de dissabte s’ha designat el narrador José Luis Gutiérrez Guti per contar històries a públic adult. L’espai que acollirà la sessió serà l’ermita de Sant Gregori, situada davant del cementiri. L’espectacle començarà a les 22:30 h.

Diumenge 21 de juliol, a les 11 h, el Conta’M continuarà a la placeta de la Presó amb “La casa de Carmeta”, una sessió de contes per a públic familiar a càrrec d’Almudena Francés.“Una història d’Atzeneta” és el títol de la visita guiada que recorrerà edificis i històries del poble. La passejada començarà des de la Plaça, en la mateixa porta de l’Església, a les 12:30 h.

Els assistents al festival Conta’M podran inscriure’s al dinar popular de germanor que s’organitzarà al carrer del Maestrat, on està situada la seu del Casal Popular d’Atzeneta. Després de la menjada es portarà a cap la cloenda del festival, en la qual intervindran els narradors convidats als festival. Les històries desembarcaran l’any 2020 a Càlig.

Seguiment de la notícia:

La Calamanda

Diari del Maestrat

Vinaròs News

La Plana al Dia

Levante-EMV

Dia a Dia

El Periódico Mediterráneo

Suplement Jove i Menut. Mediterràneo

Castellón Kids

Asociación de profesionales de la Narración Oral en España

Altres titulars publicats amb posterioritat:

Tània Muñoz: «Les històries formen part del nostre coneixement»

El Conta’M també oferta una jornada pedagògica per a docents (divendres)

El festival Conta’M s’inaugurarà amb la fusió d’històries de viva veu i la música de la Banda Municipal de Castelló (divendres)

Entre els espectacles dels narradors professionals el públic també podrà contar en la segona jornada del Conta’M (dissabte)

La tercera jornada del Conta’M tindrà contes per a la família i un exemple del pas de l’oralitat a la lletra impresa (diumenge)

Qui és qui conta al Conta’M?

Conta’M 2019. Festival de contes al Maestrat, a Atzeneta del Maestrat (programa i detalls)

Tània Muñoz ofereix un taller de narració oral per a preparar la marató de contes del Conta’M

Xiomara Abello també estarà divendres a Atzeneta del Maestrat en el primer Conta’M

Les històries del festival Conta’M (sinopsi dels espectacles)

Cartell de la primera edició de Conta’M a Atzeneta del Maestrat.
Vídeo de la roda de premsa a Vinaròs de la presentació de la primera edició de Conta’M (Canal 56).
Joan Ortí (Maestrat Viu) presenta la coordinadora del festival Conta’M, Tània Muñoz, i el representat del Casal Popular d’Atzeneta del Maestrat, Xavier Pallarés.
Xavier Pallarés, del Casal Popular d’Atzeneta, explica en la roda de premsa de Vinaròs la implicació del col·lectiu en la primera edició de Conta’M a Atzeneta del Maestrat.
Tània Muñoz, coordinadora del festival Conta’M, dona els detalls de la primera edició a Atzeneta del Maestrat.
Tània Muñoz, coordinadora del festival, al costat de Santiago Agustina, alcalde d’Atzeneta, presentava la iniciativa a Atzeneta del Maestrat.
El públic d’Atzeneta del Maestrat va rebre amb il·lusió el projecte del Festival de Contes al Maestrat, Conta’M.
editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?