Skip to main content

Sant Rafel del Riu i la Pobla de Benifassà també organitzaran actes

La Comissió, que agrupa Maestrat Viu, el Col·legi Rural Agrupat La Bardissa, l’AMPA de l’aulari de Rossell, Sant Rafel del Riu i la Pobla de Benifassà, i els Ajuntaments de les tres localitats que formen el CRA La Bardissa, ha organitzat la celebració de la 12a Festa per la Llengua al Maestrat, que enguany tindrà lloc a Rossell l’1 de juny. Les setmanes anteriors també hi haurà activitats a Sant Rafel del Riu i a la Pobla de Benifassà.

La programació a Rossell

Dissabte 1 de juny de matí, a partir de les 10:00 h, Rossell acollirà diverses activitats a la Planeta, situada al carrer de la Concòrdia, entre les quals figuren: l’exhibició i les partides de pilota valenciana, els tallers de manualitats, la fira d’entitats i de llibres, les actuacions musicals, el lliurament de premis, l’actuació del Grup de dolçainers i de nanos de Sant Rafel del Riu i l’actuació de la Banda de Rossell. De vesprada, es preveu l’actuació musical del grup infantil Trobadorets i, a continuació, la de Mascarats, grup de la Sénia que actuarà en format acústic.

La programació prèvia a Sant Rafel del Riu i a la Pobla de Benifassà

Per a divendres 3 de maig, un mes abans de la Festa, s’ha previst la presentació del llibre Els parlars valencians, que anirà a càrrec dels seus autors, a partir de les 19:30 h, al Centre Cívic “Molí Vell” de Rossell.

Dimarts 7 de maig, tot l’alumnat del CRA La Bardissa es desplaçarà fins a la Pobla de Benifassà per conèixer el Parc Natural de la Tinença de Benifassà i el Jardí de Peter, i per gaudir de jocs interculturals. Dissabte 12 de maig, la Festa per la Llengua arribarà a Sant Rafel del Riu, on es realitzarà una visita al Bosc del Temps, una activitat que compta amb el suport de l’entitat Els Taulons de Sant Rafel del Riu i del barri El Castell d’Ulldecona.

El dia anterior a la Festa per la Llengua, divendres 31 de maig, a partir de les 19:30 hores, al Centre Cívic de Rossell, hi haurà una taula rodona excepcional a càrrec de Miquel Àngel Pradilla, Manuel Vicent Albiol i Vicent R. Caballer, que sota el títol “L’ensenyament en valencià a la cruïlla del domini lingüístic” analitzarà el model lingüístic i el model educatiu de l’ensenyament en les comarques d’Aragó, Catalunya i País Valencià que comparteixen veïnatge.

A més a més, la Festa per la Llengua també comptarà amb una exposició sobre la revista Niño i una altra d’itinerant sobre les portades i els logotips guanyadors i finalistes del concurs realitzat per a l’elaboració dels díptics de l’acte, que es podrà visitar a la Pobla de Benifassà entre el 2 i el 10 de maig, al Local Social “La Societat” (1r pis), a Sant Rafel de Riu del 14 al 24 de maig, a l’Ajuntament, i a Rossell del 27 de maig al 9 de juny al Centre Cívic “Molí Vell”.

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?