12-hores-glosa

12 HORES DE GLOSA

La cançó improvisada al Maestrat

AMPLIACIÓ DEL PERÍODE D'INSCRIPCIÓ: 20 MARÇ - 2 ABRIL

Benicarló (5 i) 6 d’abril

Les ‘Dotze hores de cançó improvisada’ és el festival anual dels especialistes de la cançó improvisada en llengua catalana, una mostra de la poesia oral popular que tradicionalment havia estat estesa per tota la Mediterrània i que al llarg de la darrera dècada se l’ha recuperada des de les entitats d’àmbit cultural. La cançó improvisada consisteix a recitar versos pensats espontàniament amb l’acompanyament d’una melodia predeterminada.

La trobada dura dotze hores –com diu el seu nom– intenses, especialment per als improvisadors, perquè el repte és tractar els temes d’actualitat mitjançant les millors rimes de lluïment, cosa que provoca un esforç intel·lectual que el públic percep com una autèntica mostra literària, un joc teixit a partir de la paraula, amb els mots precisos i amb l’estructura sintàctica exacta per provocar la reflexió, el riure i el debat que permeta créixer i construir una societat igualitària, democràtica i lliure.Les ‘Dotze hores de cançó improvisada’ se celebren cada any en una ciutat de les Illes Balears, Catalunya o el País Valencià. S’han celebrat onze edicions entre 2007 i 2018. Aquestes onze convocatòries s’han succeït en les dates i ciutats següents: 2007 i 2008 a Palma (Mallorca), 2010 a Ferreries (Menorca), 2011 a Berga (Catalunya), 2012 a València (País Valencià), 2013 a Manacor (Mallorca), 2014 a Sabadell (Catalunya), 2015 a Sant Jaume d’Enveja (Catalunya), 2016 a Maó (Menorca), 2017 a Artà (Mallorca) i 2018 a Mataró (Catalunya).

La trobada ‘Dotze hores de la cançó improvisada al Maestrat’ és el punt de partida d’un projecte de revitalització de la cançó improvisada a partir del nombrós patrimoni immaterial de les melodies tradicionals del Maestrat. En aquesta edició, que se celebrarà a la ciutat de Benicarló, es comptarà amb la presència de cantadores i cantadors arribats d’arreu: els glosadors de Mallorca, els glosadors de Menorca, els cantadors de corrandes de Catalunya, versadors i cantadors de cant d’estil de l’Horta de València, i cantadors de jota de les Terres de l’Ebre. L’objectiu i la novetat és comptar també amb cantadors del Maestrat.

PROGRAMA: BENICARLÓ, 5-6 D’ABRIL 2019

DIVENDRES 5 D’ABRIL DE 2019

20 h Conferència ’La glosa al Maestrat’, per Josep Vicent Frechina.
Lloc: Edifici Gòtic (Carrer Major, núm. 11).

DISSABTE 6 D’ABRIL DE 2019

12 h Glosada d’apertura.
Lloc: Mercat Municipal de Benicarló (s. XX).

14 h Dinar (AMB INSCRIPCIÓ PRÈVIA).
Lloc: Penya el Setrill (C/ de l’abat Pere Boques, 1, baix).

17 h Mostra de glosa menorquina i de cant valencià.
Lloc: Convent de Sant Francesc (s. XVI).

18:15 h Mostra de glosa mallorquina i corrandistes catalans.
Lloc: Església Parroquial (s. XVIII) i Casa de la Baronesa (s. XIX).

19:30 h Mostra d’albades del Maestrat i de jotes de Tortosa.
Lloc: Casa del Marqués de Benicarló (s. XVIII).

20:45 h Mostra de glosa de tots els territoris.
Lloc: davant la Casa Bosch (s. XIX), a la plaça del Mercat Vell.

21:30 h Sopar (AMB INSCRIPCIÓ PRÈVIA).
Lloc: Penya el Setrill (C/ de l’abat Pere Boques, 1, baix).

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

* És obligatori emplenar els camps marcats amb asterisc.

DADES PERSONALS

El qüestionari que emplenaràs a continuació és unipersonal.


 

COM ARRIBAR A BENICARLÓ ?

TREN: L’estació de tren de Benicarló-Peníscola està situada a 1,19 km de la ciutat de Benicarló. La connexió des de Barcelona i des de València la podeu consultar a http://www.renfe.com. AUTOBÚS: Des de Barcelona, revisar especialment els horaris de l’empresa HIFE. http://www.hife.es/ca-ES. COTXE: es pot arribar a Benicarló per la carretera N-340 o per l’autopista AP-7 (eixida 43, situada al km. 365).TAXI: el telèfon de contacte dels taxis facilitat per l’Ajuntament de Benicarló és 964 460 506 

ON ALLOTJAR-SE A BENICARLÓ ?

Preveient que algunes persones necessitareu allotjament, vos recomanem que feu la reserva al més prompte possible. Vos facilitem els establiments de Benicarló. En qualsevol reserva d’aquests quatre establiments és important que indiqueu que formeu part del grup de MAESTRAT VIU perquè us apliquen els preus i els descomptes adequats. Abans de fer la reserva comproveu que alguns dels establiments estan al costat dels llocs d’actuació i uns altres estan a 10 minuts a peu.

1) PENSIÓN BELMONTE (no té ascensor)
964 47 12 39
http://www.hostalbelmonteii.es

2) EL PINXE DE ORO
964 4671 20

3) HOTEL – RESTAURANT ROSI
964 46 00 08
www.hotelrosi.com

4) HOTEL SOL
644 20 32 34
www.hotel-sol.com

Hi ha altres allotjaments amb els quals no hem establert cap relació especial, de manera que podeu dirigir-vos directament sense necessitat d’indicar que formeu part del grup:

1) ALBERG JUVENIL SANT CRIST DE LA MAR
964 33 64 30
http://www.ivaj.es

2) CÀMPING ALEGRIA DEL MAR
964 47 08 71
http://www.campingalegria.com

3) HOTEL PARADOR DE BENICARLÓ
964 47 01 00
http://www.parador.es

4) Al web de l’Ajuntament de Benicarló també trobareu referències a apartaments:
https://www.ajuntamentdebenicarlo.org/tu3/ptur-guia-dormir-apartaments.php3?g_idioma=v

 

INSCRIPCIÓ A LES MENJADES

 

RESERVEU-VOS UNA SAMARRETA

Cada samarreta té un cost de 10 €, al qual s’aplica en aquest nou termini un cost de 5 € per l’enviament a domicili. Aquesta comanda es pot realitzar entre el 20 de març i el 6 d’abril.

samarreta-12-hores-glosa 

RESERVEU-VOS UN GOT

Cada got té un cost d’1 €. La forma i el tamany del got són orientatius.

got-12-hores-glosa 

PAGAMENT

L’ingrés s’ha de fer al número de compte de MAESTRAT VIU: ES90 3166 2499 5620 0497 1129. Anota-te’l ara! L’entitat bancària a la qual fas l’ingrés és CAIXA RURAL LES COVES. En el concepte fes constar el teu NOM i COGNOM i entre parèntesi afegeix: (GLOSA). El pagament es considerarà en fer arribar el resguard al correu electrònic: oficina@maestratviu.org.

D’acord amb els que has assenyalat més amunt, assenyala l’opció adequada per fer el pagament al número de compte que s’indica dalt.

 

Estàs segur que vols enviar el formulari?

Has planificat bé el teu viatge a Benicarló?
Recorda anotar-te el número de compte!
En fer el pagament, ja pots enviar el rebut al correu electrònic oficina@maestratviu.org