El fil conductor de l’acte seran dos vinarossencs: Alfred Giner i Francesc Batiste

Avui el regidor de Cultura de la ciutat, Marc Abella, i l’alcalde, Enric Pla juntament al president de Maestrat Viu, Pau Fabregat Beltran, han presentat oficialment els Premis Maestrat Viu 2019 (#PMV19), que tindran lloc en la plaça Parroquial de la ciutat a les 18 h del proper 18 de maig.

La selecció dels guardonats dels premis Maestrat Viu s’inicia en la fase de presentació de candidatures, que qualsevol persona pot enviar al formulari habilitat al web de maestratviu.org fins al divendres 22 de febrer. L’elecció definitiva dels guardonats l’efectua, d’acord amb les bases, un jurat expert que avalua totes les candidatures. Els Premis Maestrat Viu, que compten amb quatre modalitats, distingeixen les trajectòries i les iniciatives anuals de persones i de col·lectius dedicats a la promoció de la llengua i de la cultura en valencià: Premi Carles Savador (trajectòria personal), Premi Pere Labèrnia (trajectòria col·lectiva), Premi Alfred Giner Sorolla (iniciavia anual individual) i Premi Seidia (iniciativa anual col·lectiva).

Els Premis Maestrat Viu arriben en l’edició de 2019 a Vinaròs i tindran lloc en un espai emblemàtic de la ciutat com és el peu de la torre-campanar i davant de la magnífica portalada barroca de l’església parroquial de l’Assumpció. El col·lectiu Maestrat Viu, després d’haver passat per altres llocs emblemàtics de Peníscola, Traiguera, Sant Mateu i Benassal, ha previst que la ciutat de Vinaròs fora la seu de la 6a edició perquè des de bon principi van ser les entitats de la ciutat les que van acollir de bon grat la iniciativa d’una comarca forta cohesionada des de totes les localitats.

En aquest sentit, el regidor Albella agraïa a Maestrat Viu haver escollit Vinaròs per acollir aquesta cita tant important per a la defensa de la cultura valenciana, destacant que “des de l’Ajuntament oferirem la màxima col·laboració possible per ajudar a organitzar una vetllada molt distingida”.

Per la seva banda, l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha fet un especial reconeixement a la tasca que realitza Maestrat Viu per a la defensa i difusió de la cultura, insistint que són un pilar bàsic per al manteniment de la població. Segons afegia “és fonamental garantir bones infraestructures i serveis per a l’interior del territori, però també és vital promocionar la cultura per recordar quin som i perquè estem aquí, per fer que el Maestrat continue viu”.

La sisena edició de la gala de la cultura del Maestrat serà conduïda per la jove comunicadora de les Coves de Vinromà Elena Sales i per l’home orquestra Toni de l’Hostal, i serà amenitzada musicalment per la cantant Ina Martí i el pianista Enric Murillo. L’acte recordarà els vinarossencs Alfred Giner Sorolla (destacat investigador del càncer, poeta i humanista) i Francesc Batiste Baila (testimoni dels camps de concentració nazis), en el centenari del seu naixement. Després de la gala, se celebrarà el sopar dels Premis, prèvia inscripció, en un restaurant encara per determinar.

El cartell dels Premis Maestrat Viu és obra d’Anna Romeu Pla, dissenyadora de Canet lo Roig, que dibuixa l’ecosistema de la mar Mediterrània en harmonia i clar paral·lelisme a la normalitat que es reclama per a la llengua catalana i la cultura en valencià en la vida de la comarca.

Nota de premsa conjunta de Maestrat Viu i l’Ajuntament de Vinaròs

Vols fer-ne un comentari?