Skip to main content


Directe al formulari d’inscripció

Estiu Literari al Maestrat és una iniciativa de Mestrat Viu adreçada a les persones que estimen la cultura en valencià, la lectura i el Maestrat. Té per objectiu donar a conèixer el patrimoni literari comarcal i els seus valors, els autors i les obres literàries que al llarg del temps han situat el Maestrat en el panorama de la literatura catalana.

Perquè el Maestrat també té una cultura escrita i la millor manera de gaudir-ne és vivint-la a l’estiu. Una activitat literària per a refrescar la sensibilitat.

Programa
En aquesta segona edició, l’Estiu Literari al Maestrat està organitzat en tres grans blocs: les rutes literàries, per viure la literatura sobre el terreny; el club de lectura, per deixar-se portar per la millor literatura actual; i una trobada literària, per conèixer el patrimoni literari.

Les activitats són obertes al públic en general, amb inscripció prèvia. També constitueixen una activitat de formació per als docents valencians.

9 de juliol. Inici del club de lectura de Res no és personal de Joan Elies Adell

14 de juliol. 10 h. Ruta literària Xarxa prima d’Amàlia Roig a Vinaròs. Guia: La mateixa autora. Punt de trobada: Ermita de la Misericòrdia.

2 d’agost. 19.30 h. Lletres en viu: Club de lectura de Res no és personal amb l’autor Joan Elies Adell. Agència de Lectura de Sant Mateu. Carrer de Sant Doménec, 36

4 d’agost. 10 h. Trobada literària del Maestrat. Agència de Lectura de Sant Mateu. Carrer de Sant Doménec 36. Programa:

 • 10-10,15 h. Presentació
 • 10.15-11.15 h. Ponència
  Òscar Pérez Silvestre: Joaquim Garcia Girona, a 100 anys del Seidia. Assaig d’un estat de la qüestió i noves aportacions
 • 11.15-11.45 h. Pausa-cafè
 • 11.45-14.15 h. Comunicacions
  11.45-12.15 h. Joan Garí: El paisatge com a vivència
 • 12.15-12.45 Francesc Gil: Raval de lletres: la llavor d’Edicions Saldonar
 • 12.45-13.15  Josep Igual: Contra pronòstic. Literatura contemporània al Maestrat. Una visió personal
 • 13.15-13.45 Enric Querol: Tres poetes del Maestrat a l’Edat Moderna: Jaume Prades, Melcior Febrer i Pere-Vicent Sabata
 • 13.45-14.15 Taula redona: El Maestrat en la literatura catalana

1 de setembre. 10 h. Ruta literària Dotze campanades de Joan Besalduch a Sant Mateu. Guia: el mateix autor. Lloc de trobada: Pla de la Mare de Déu de la Font

Inscripció

La inscripció a les activitats és gratuïta. Podeu inscriure-vos per una o més activitats. Formalitzeu la vostra inscripció introduint les vostres dades en el formulari d’inscripció.

Inscripció per a docents valencians

Si sou docent del sistema educatiu valencià, podeu participar en l’Estiu Literari al Maestrat inscrivint-vos en l’activitat de formació corresponent del CEFIRE de Vinaròs. Si us hi inscriviu, s’entén que participareu en totes les activitats programades.

Club de lectura 

Us proposem llegir Res no és personal, de Joan Elies Adell tot seguint el club de lectura en línia que us oferirem durant el mes de juliol. El 3 d’agost, tindreu l’oportunitat d’assistir al col·loqui de cloenda amb el mateix autor, parlar amb ell dels poemes del llibre i, si us animeu, també llegir-ne en veu alta.

Directe al formulari d’inscripció

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?