Premis Maestrat ViuPremis MV 2018

La comunicadora Elena Sales i Toni de l’Hostal presenten els Premis Maestrat Viu

De 16 de maig de 2018 Sense comentaris

La ciutat de l’Alguer estarà representada per la cantant Franca Masu que amenitzarà la gala de dissabte 26 de maig a Benassal

Maestrat Viu ha anunciat, a cinc dies de tancar les inscripcions per assistir als Premis Maestrat Viu 2018, que en l’edició d’enguany la jove comunicadora de les Coves de Vinromà Elena Sales i el cantautor Toni de l’Hostal treballaran com a conductors d’un acte que homenatjarà les avantguardes, concretament les que es poden considerar a partir de dos referents culturals valencians claus, el mestre Carles Salvador Gimeno (València, 1893 – 1955) i el polifacètic compositor Carles Santos Ventura (Vinaròs, 1940 – 2017).

Franca Masu, la cantant de la ciutat de l’Alguer, amenitzarà els Premis Maestrat Viu 2018

Les connexions puntuals del mestre de Benassal amb les Avantguardes dels anys 20 i la immersió completa de Carles Santos en l’ideari avantguardista de Joan Brossa als anys seixanta es convertiran en el fil conductor d’un espectacle que retrobarà dos genis que mai no es van conèixer però que provocaran una catarsi col·lectiva mai experimentada al Maestrat.

La cantant Franca Masu amenitzarà la cerimònia del lliurament dels guardons 2018 amb el repertori de música mediterrània que ha anat configurant al llarg de la seua carrera, prenent peces de quatre dels sis discos publicats, com ara El meu viatge (2000), Alguímia (2003), Aquamare (2006), 10 anys (2011) i Almablava (2014). La cantant de la ciutat de l’Alguer ofereix una veu delicada amorosida de paraules que clamen al record dels amors més vitals i a la soledat combativa dels amors perduts. Des de l’illa italiana de Sardenya, Franca Masu viatjarà fins al Maestrat per actuar novament en un escenari valencià, un territori pel qual manté una estima especial perquè ve a traçar de nou els ponts que tantes altres vegades han teixit els valencians amics de l’Alguer.Benassal a punt, a cinc dies de tancar les inscripcions d’assistència

La Font d’en Segures de Benassal, amb l’àmplia plaça dels Xorros, acollirà el dissabte 26 de maig a les 18 h de la vesprada la gala de lliurament dels premis a Miquel Àngel Pradilla (premi Carles Salvador 2018), a la revista escolar Niñodel Col·legi Rural Agrupat La Bardissa de Rossell, Sant Rafel del Riu i la Pobla de Benifassà (premi Pere Labèrnia 2018) i a la Fira del Llibre d’Ares (premi Seidia 2018). L’espectacle d’enguany incorpora el patrimoni arquitectònic i natural que ofereix un lloc emblemàtic com és la Font d’en Segures perquè una fita cultural referent a tot el país s’aproxime a totes les localitats de la comarca. A més, en aquesta edició el sopar també es farà en l’entorn especial que emmarca la Font d’en Segures i el magnífic paratge del Rivet, en el reconegut Restaurant de l’Hotel de Muntanya Novella.

La imatge de la Font d’en Segures de Benassal espera impacient el dissabte 26 de maig

Per recordar els vuitanta anys dels bombardejos del Maestrat, el pas del front de guerra i l’inici de la batalla de l’Ebre, Maestrat Viu s’ha adherit als actes que programen els col·lectius que treballen per la recuperació de la memòria a Benassal, Ares del Maestrat, Albocàsser i Vilar de Canes, i que acullen conferències, presentacions de llibres, recorreguts històrics i la preestrena del documental Experiment Stukaa Benassal durant tot el dia de divendres 25 i dissabte 26 de maig pel matí. Per la vesprada, a partir de les 16 h s’ha previst una visita a la Fundació Carles Salvador que oferirà un recorregut a “El Benassal de Carles Salvador (1893-1955)”. Per a les inscripcions i per a més informació, Maestrat Viu ha habilitat l’enllaç www.maestratviu.org/2018/05/premis-maestrat-viu-2018-la-font-den.html

Ressò Mediàtic:
Diari del Maestrat 

El 7 Set

Dia a Dia

À Punt Ràdio (min. 46)

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?