Amb el lema ‘el Maestrat també és cosa teua’ el col·lectiu pretén consolidar el projecte de vertebració de la comarca mitjançant la captació de socis i de nous col·laboradorsEl col·lectiu en defensa de la llengua i de la cultura Maestrat Viu ha posat en marxa a través de les xarxes socials la primera campanya per captar socis perquè totes les persones identificades amb el projecte de promoció de la cultura en valencià puguen adherir-se i col·laborar amb el seu treball.

La campanya “el Maestrat també és cosa teua” desenvolupa la idea del mosaic dels trenta-dos pobles que configuren la moderna comarca del Maestrat que es van construint al ritme de dos veus joves, una de masculina i una altra de femenina. El disseny és obra de l’habitual dissenyadora de Maestrat Viu, la canetana Anna Romeu Pla, que en aquesta ocasió ha combinat el color corporatiu de Maestrat Viu, el groc, amb els contrastos d’un color roig que focalitza sobre un territori viu en plena construcció.

 


Quin projecte?

En tan sols 7 anys Maestrat Viu s’ha convertit en una ferramenta clau per a la vertebració del País Valencià i el territori de cruïlla amb Catalunya i Aragó dins del marc de la diòcesi de Tortosa com a territori cultural, i una mostra destacada és el Premi País d’El Tempir. I els projectes estratègics de Maestrat Viu han esdevingut el punt de partida per visibilitzar les potencialitats d’una comarca històrica que poc a poc els ciutadans i les administracions prenen en consideració.

El Maestrat és una comarca gran, conformada per trenta-tres pobles, trenta-un dels quals vinculats per raons històriques i dos per raons socials, amb pes demogràfic ben diferenciat, i amb rics contrastos paisatgístics entre la zona urbana costanera i la rural d’interior atractius per equilibrar un espai d’història compartida. Tot amb una única finalitat: un futur estable i real per a tots els pobles del Maestrat, que abastaria des d’Ares del Maestrat fins a Vilanova d’Alcolea i des de Vistabella del Maestrat fins a Vinaròs passant per Rossell, Sant Rafel del Riu, Canet lo Roig, La Jana, Traiguera, Sant Jordi, Xert, Catí, Sant Mateu, Cervera del Maestrat, Càlig, Benicarló, Peníscola, Santa Magdalena de Polpís, Alcalà de Xivert, les Coves de Vinromà, la Salzadella, Tírig, Albocàsser, Vilar de Canes, Benassal, Culla, la Serra d’en Galceran, la Serratella, la Torre d’en Domènec, la Torre d’en Besora, Xodos, Benafigos i Atzeneta del Maestrat.

De qui és cosa el Maestrat?

el Maestrat també és cosa teua En sentir dir que el Maestrat també és cosa teua t’estan dient que construir un projecte de futur amb estabilitat per a la comarca és cosa de totes les persones que habiten el territori, sense excepcions, i de totes aquelles que se l’estimen, de manera que tot aquell qui llig l’anunci se sent cridat a participar-hi.

No hi ha un perfil definit per enganxar-se al projecte de Maestrat Viu perquè el projecte som tots: vells i jóvens han de valorar les seues possibilitats per contribuir en la construcció del projecte de Maestrat Viu. I la campanya és directa: fes-te sòcia, fes-te soci! La quota és assumible: 20 euros a l’any.

Es tracta d’enganxar-se a un projecte engrescador que en poc temps ha aconseguit visibilitzar la comarca de manera exponencial. També el treball, el temps i les habilitats de les persones compromeses amb la societat civil són part de la solució per construir el Maestrat Viu somiat. Heus ací la ferramenta que s’ha mostrat més útil, aprofitem-la.

el Maestrat també és cosa teua

Fes-te sòcia, fes-te soci! 

 

Ressò en la premsa

Levante de Castelló

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?