Premis Maestrat ViuPremis MV 2018

La Font d’en Segures de Benassal acollirà la 5a edició dels Premis Maestrat Viu

De 6 de març de 2018 Sense comentaris

 

Cartell dels #PMV18

El fil conductor de l’acte seran dos Carles, Salvador i Santos

El president de Maestrat Viu, Pau Fabregat Beltran, i l’alcaldessa de Benassal, Mariluz Monterde Puig, han presentat els premis Maestrat Viu, que se celebraran a Benassal el dia 26 de maig de 2018. Avui s’ha anunciat que el període per presentar candidatures a les quatre modalitats convocades s’allargarà fins al 31 de març, tal com es detalla en les bases, i que s’ha habilitat un formulari per facilitar que la societat faça les seues propostes.

Els Premis Maestrat Viu se celebraran a Benassal, segons ha destacat el president de Maestrat Viu, “com a homenatge a la vila de Benassal, que és la seu de la Fundació Carles Salvador, de Maestrat Viu, de la Coordinadora d’entitats del Maestrat i d’El Pont Cooperativa de Lletres, i per tant és el centre de la cultura comarcal”. L’alcaldessa ha descobert que l’acte se celebrarà “al peu de la Font d’en Segures”, un emblemàtic paratge del qual emana l’apreciada i reconeguda Aigua de Benassal.

Pau Fabregat, president de Maestrat Viu, i Mariluz Monterde, alcaldessa de Benassal,
presentaren ahir els Premis Maestrat Viu davant dels mitjans de comunicació. Imatge de Canal 56.

En relació a l’acte de lliurament dels guardons, que començarà puntualment a les sis de la vesprada de dissabte 26 de maig, s’ha desvetllat que el fil conductor dels premis seran dos Carles imprescindibles per al Maestrat i per al país: Carles Salvador, mestre de Benassal i destacat escriptor i lingüista de la primera meitat del segle xx, i Carles Santos, intèrpret de Vinaròs, compositor, dramaturg i artista plàstic de la segona meitat del segle xx, premi d’honor Maestrat Viu 2015, que va morir el proppassat 4 de desembre de 2017.

El cartell dels Premis Maestrat Viu és obra d’Anna Romeu Plau, dissenyadora de Canet lo Roig, que de manera conceptual expressa la importància de l’aigua com a brollador de vida enmig d’un espai com la Font d’en Segures, en clara al·lusió al paral·lelisme que representen els Premis Maestrat Viu, que també fan brollar la llengua catalana i la cultura en valencià en la vida de la comarca.

Mariola Nos, llibretera de l’Espai que porta el seu nom, ha sigut qui ha entrevistat el president de Maestrat Viu i l’alcaldessa de Benassal, en una conversa amena que han enregitrat les càmeres de Canal 56, la televisió comarcal del Maestrat. Podeu visualitzar l’entrevista a l’espai de Vimeo de Canal 56: https://vimeo.com/258654224.

L’etiqueta #PMV18 és l’escollida per a totes les citacions a les xarxes socials.

Mitjans que s’han fet ressò de la notícia

VinaròsNews

El Set

Cadena Cope

Mediterráneo

Dia Dia

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?