Skip to main content
[Directe al formulari d’inscripció]

Estiu Literari al Maestrat és una iniciativa de Mestrat Viu adreçada a les persones que estimen la cultura en valencià, la lectura i el Maestrat. Té per objectiu donar a conèixer el patrimoni literari comarcal i els seus valors, els autors i les obres literàries que al llarg del temps han situat el Maestrat en el panorama de la literatura catalana.
Perquè el Maestrat també té una cultura escrita i la millor manera de gaudir-ne és vivint-la a l’estiu. Una activitat literària per a refrescar la sensibilitat.

Programa
En aquesta primera edició, l’Estiu Literari al Maestrat està organitzat en tres grans blocs: les rutes literàries, per viure la literatura sobre el terreny; el club de lectura, per deixar-se portar per la millor literatura actual; i una trobada literària, per conèixer el patrimoni literari.
Les activitats són obertes al públic en general, amb inscripció prèvia. També constitueixen una activitat de formació per als docents valencians.

– 9 de juliol. Inici del club de lectura de La sega

– 15 de juliol. 10 h. Ruta literària La maledicció del Groc d’Armando Vericat a Benassal.

Guia: Pilar Vidal.

Punt de trobada: Plaça Balasc d’Alagó

– 4 d’agost. 19.30 h. Lletres en viu: Club de lectura de La sega amb l’autor Martí Domínguez.

Biblioteca Municipal de Traiguera.

– 5 d’agost. 10 h. Trobada literària del Maestrat

Biblioteca Municipal de Traiguera.

Ponència

Josep Messeguer-Carbó: La literatura popular catalana al Maestrat: dels materials folklòrics a la investigació etnopoètica

Comunicacions

Maria Lacueva. Sofia Salvador: Una escriptora valencianista durant el franquisme

Amàlia Roig. Alfred Giner Sorolla, el poeta de la platja

Josep Manuel San Abdon. La poesia de Manel Garcia Grau: Do de la paraula, la vida i el compromís

Montserrat Vericat: L’obra literària d’Armando Vericat

Taula redona: El patrimoni literari del Maestrat

– 2 de setembre. 10 h. Ruta literària La Font de la Salut de Vicent Sanz a Traiguera.

Guia: el mateix autor

Inscripció

La inscripció a les activitats és gratuïta. Podeu inscriure-vos per una o més activitats. Formalitzeu la vostra inscripció introduint les vostres dades en el formulari d’inscripció.  

Inscripció per a docents valencians

Si sou docent del sistema educatiu valencià, podeu participar en l’Estiu Literari al Maestrat inscrivint-vos en l’activitat de formació corresponent del CEFIRE de Vinaròs. Si us hi inscriviu, s’entén que participareu en totes les activitats programades.  

Club de lectura

Us proposem llegir La sega, de Martí Domínguez tot seguint el club de lectura en línia que us oferirem durant el mes de juliol. El 4 d’agost, tindreu l’oportunitat d’assistir al col·loqui de cloenda amb el mateix autor i parlar amb ell de la novel·la.

editor

Editor de Maestrat Viu

2 Comments

Vols fer-ne un comentari?