Premis Maestrat ViuPremis MV 2017

Les periodistes Xelo Miralles i Irene Sala conduiran la gala dels Premis Maestrat Viu que homenatjarà el mestre Antoni Porcar Candel

De 11 de maig de 2017 Sense comentaris

El grup valencià ESiR amenitzarà l’acte de dissabte 20 de maig a Sant Mateu

Maestrat Viu anuncia, a cinc dies de tancar les inscripcions per assistir als Premis Maestrat Viu 2017, que en l’edició d’enguany la periodista valenciana Xelo Miralles i la periodista i filòloga eivissenca Irene Sala treballaran com a conductores d’un acte que homenatjarà el mestre Antoni Porcar Candel (1903-1947), un referent en l’ensenyament del valencià als anys trenta que des de Canet lo Roig va aplicar el mètode Freinet amb la publicació de la revista escolar Ibèria.

El grup ESiR, acrònic d’Entre Soques i Rebrotims, amenitzarà la cerimònia del lliurament dels guardons 2017 amb un repertori pop que ofereix al mateix temps delicadesa musical i lletres combatives per reclamar la igualtat de la dona i la llibertat compartida. Les nou components del grup, amb la publicació del disc Florirem (2016), s’ha convertit en una de les novetats del panorama musical i amb projecció de futur.


Irene Sala és periodista a la televisió de les Illes Balears


Xelo Miralles va ser la primera presentadora de l’informatiu de la televisió valenciana l’any 1989

Florirem és el títol del disc editat l’any passat, del qual procediran el gruix de les peces que oferiran a la gala dels Premis Maestrat Viu 2017

 

Sant Mateu ho té tot a punt quan falten cinc dies per tancar les inscripcions d’assistència a la cerimònia

L’auditori de Sant Mateu, amb una sala per a tres-centes persones, acollirà el dissabte 20 de maig a les 19 h de la vesprada la gala de lliurament dels premis a Benjamí Barberà Miralles (premi Carles Salvador 2017), a Onada Edicions (premi Pere Labèrnia 2017), a Berta Sans Monroig (premi Alfred Giner Sorolla 2017) i a la representació de La Conquesta de Culla (premi Seidia 2017). L’espectacle d’enguany aprofitarà les possibilitats teatrals de l’espai per avançar en l’enriquiment d’una fita cultural que s’ha convertit en un referent per a tot el país. La incorporació del patrimoni arquitectònic en les gales dels Premis Maestrat Viu en aquesta edició s’efectua amb la celebració del sopar en el Restaurant La Farga, ubicat en el tossal que està enclavat l’ermitori de la Mare de Déu dels Àngels, que ofereix unes vistes extraordinàries i un sopar entre porticades medievals.

Per a la commemoració dels set segles de la fundació de l’Ordre de Montesa (1317-2017) Maestrat Viu ha programat en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Mateu una activitat al matí i a una a la vesprada del mateix dia del lliurament dels Premis. Pel matí, a les 12:30 h, es presentarà el llibre Els orígens del Maestrat històric. Identitat, convivència i conflictes en una societat rural de frontera (s. xiii-xv) de Vicent Royo. I per la vesprada s’ha organitzat una visita guiada, que porta per títol “El Sant Mateu de 1317, set-cents anys enrere”. Per a les inscripcions i per a més informació, Maestrat Viu ha habilitat l’enllaç https://www.maestratviu.org//2017/04/premis-maestrat-viu-2017-informacions.html .


L’entorn de la Mare de Déu dels Àngels aportarà un caliu especialal sopar dels Premis Maestrat Viu.

La cuina de La Farga Restaurant ens oferirà un sopar exquisit per  una nit especial


Vicent Royo, doctor en història medieval, exposarà les bases històriques del Maestrat a partir de l’Ordre de Montesa

Repercussió mediàtica:

Diari La Veu

El 7set

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?