Altres activitats

Maestrat Viu reivindica el paper de la societat civil en la planificació territorial i reclama el reconeixement de la comarca del Maestrat des dels centres de poder

De 5 de maig de 2017 Sense comentaris

El passat dia 3 de maig va tindre lloc l’XIé Seminari d’Idees Valencianistes al Saló de Graus de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, que organitza l’ACV Tirant lo Blanc i el sindicat universitari Bloc d’Estudiants Agermanats. L’acte començà a les 17 h amb la projecció del documental “Ser a la frontera sud”, que explica a través d’entrevistes a habitants de l’extrem sud la percepció de la identitat valenciana. Tot seguit, s’inicià una una taula redona en la qual participaren el president de l’entitat cívica El Tempir, Josep Enric Escribano, el director del documental “Ser a la frontera sud”, Lluís Català, i el president de Maestrat Viu, Pau Fabregat Beltran. La taula va ser moderada per Susanna Pardines.

D’esquerra a dreta: Josep Escribano (El Tempir), Lluís Català (director del documental),
Susanna Pardines (moderadora) i Pau Fabregat (Maestrat Viu). Foto: Alfons Grau.

El president de Maestrat Viu, Pau Fabregat, va destacar en les seues intervencions tres punts:

  1. que el dèficit inversionista crònic que patim és el fruit d’una estratègia planificada que ens aboca directament al despoblament.
  2. que som el centre de les terres de cruïlla, i reivindiquem les nostres relacions amb les terres de l’Ebre, l’Aragó i els Ports, però defugim d’etiquetes del tipus “nord, comarques del nord, comarques de castelló, maestrat-ports, ports-maestrat”.
  3. que durant tots els més de 30 anys d’autogovern hem fet més pel país i la valencianitat la societat civil amb les entitats culturals al capdavant (ACPV, la Societat Coral El Micalet, Escola Valenciana-FEV, l’ACV Tirant lo Blanc, el Tempir d’Elx, Maestrat Viu, etc.) per promoure els valors positius al voltant de la valencianitat, que no pas el Govern Valencià, que només s’ha dedicat a gestionar o administrar, sense planificar el territori ni ajudant a difondre l’orgull de sentiment de pertanyença al País.

En conjunt, es va donar veu a les sensibilitats perifèriques del País Valencià per exposar una realitat comarcal que pretén dignificar i reconèixer la vida en els extrems.

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?