General

Maestrat Viu reclama la comarcalització per assolir riquesa i equilibri territorial

De 27 d'abril de 2017 Sense comentaris

 

El proppassat dimarts 25 d’abril el vicepresident de Maestrat Viu, Josep Meseguer-Carbó, va participar en la taula redona “Les comarques de Castelló al País Valencià” convocada per La Morada de Castelló de la Plana. En la mateixa taula redona participaren la periodista de la revista El Temps Violeta Tena i el politòleg Francesc Miralles.

Maestrat Viu va exposar en el primer bloc la importància identitària que representa la llengua en la configuració de la valencianitat. En un segon bloc, Maestrat Viu va reclamar la necessitat d’una llei de comarques sense complexos, amb entitat jurídica i que esdevinga instrument de proximitat per als ciutadans i de coordinació per als municipis. I, en el tercer bloc, va insistir que per teixir un futur per al Maestrat calen les comarques com a pols policèntrics i vertebrar des d’un projecte que estableix un equilibri entre pobles beneficiós per a tots, amb l’objectiu de superar el greu problema de la despoblació. En conjunt, Maestrat Viu va presentar un argumentari clar en favor d’un Maestrat fort des dels pobles, sense desdibuixar la realitat local, a fi de construir una realitat valenciana per la via comarcal oferint un projecte engrescador, obert per a tots i profundament transversal i assumible per qualsevol partit polític.

Fotografia: Joan Ortí Voltas
Ací podeu veure el video complet de l’argumentari exposat per Josep Meseguer-Carbó:


El proper dimecres 3 de maig a les 17h Maestrat Viu també participarà en la taula redona organitzada per l’entitat Tirant lo Blanc, que tindrà com a marc d’acollida el Saló de Graus de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. En aquesta ocasió representarà el col·lectiu, el president Pau Fabregat Beltran. La taula redona començarà amb la projecció del domocumental “Ser a la frontera sud”. A continuació, sota el títol “Valencians de sud a nord”, hi intervindran Lluís Català, director del documentari, Josep Enric Escribano, president d’El Tempir d’Elx, Pau Fabregat, president de Maestrat Viu, i Susanna Pardines, coordinadora del Laboratori d’Identitat i Cultura de la Fundació Nexe.

 

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?