Skip to main content

Avui s’ha presentat el programa de la 10a edició de la Festa per la Llengua al Maestrat, que tindrà lloc a Vinaròs el dissabte dia 6 de maig. L’espai escollit és el passeig de Colom, on entre les deu i les dos del matí, i entre les cinc i les vuit de la vesprada, tindran lloc les diferents activitats, en paral·lel tallers en més de quaranta carpes i més d’una dotzena d’activitats específiques.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vinaròs, Marc Albella, ha destacat la implicació de la comunitat educativa de tots els centres educatius de Vinaròs, als quals s’han afegit, de moment, centres d’arreu de la comarca, com els de Benicarló, Peníscola, Benassal o les Coves de Vinromà. A més, Albella ha ampliat l’agraïment a totes les entitats que no formen part de la comunitat educativa i que participen activament en la Festa per la Llengua.

Joan Ortí, com a responsable de Maestrat Viu en la Festa per la Llengua 2017, ha destacat que la Festa ha de ser “un espai de convivència i una invitació a participar i unir-nos des del respecte, la diversitat i la interculturalitat” i ha insistit que “les festes pel valencià són del tot necessàries perquè el tema lingüístic encara no està assumit plenament, ja que, lamentablement, avui encara trobem declaracions, que amb molt de cinisme, diuen que el valencià discrimina el castellà”. Endemés, Ortí ha encoratjat la comunitat educativa de Vinaròs i la de la comarca del Maestrat a “avançar pel que fa a l’ús i el coneixement del valencià, al mateix temps que s’encamina de manera decidida cap al plurilingüisme”, tot insistint que “el Programa Avançat és el programa que garanteix la finalitat pedagògica d’adquirir un domini equilibrat en valencià i en castellà i també de l’anglès”. Joan Ortí ha afegit també la necessitat d’una Llei d’Igualtat Lingüística “perquè convé protegir la llengua, el patrimoni més preuat de les valencianes i dels valencians”. I per últim ha agraït en nom de Maestrat Viu tota la dedicació econòmica de l’Ajuntament de Vinaròs, i també la dedicació professional de l’equip del regidor de Cultura, Marc Albella, i la tècnica i responsable lingüística Maria Josep Arayo.


PROGRAMA

Vinaròs, 6 de maig de 2017

10 h Crida a la festa a càrrec dels Dimonis i de la Colla de Dolçaina i Tabal de Vinaròs.

Al llarg del matí animació amb la Batucada del CEIP St. Sebastià.

10:30 h Obertura de tallers.

11 h Lectures a càrrec d’alumnes del CEE Baix Maestrat de Vinaròs.

11:15 h Actuació dels alumnes participants en el Projecte Pizziato del CEIP Jaume I de Vinaròs.

11:30 h Lliurament de premis i reconeixements als guanyadors i finalistes dels concursos de dibuix i logos de la Festa per la Llengua 2017.

12:30 h Lectura del Manifest de les Trobades 2017.

Cant coral conjunt d’alumnes dels centres públics de Vinaròs

Ball dels alumnes del Col·legi Jaume I de la Sénia

13 h ZUM, espectacle musical d’animació amb cançons i danses a càrrec de La Tresca i la Verdesca. Públic familiar.

14 h Dinar lliure

17 h Obertura de tallers

Conte del drac Guivan, a càrrec de Dimonis de Vinaròs

17:30 h Actuació de la Muixeranga de Vinaròs i de la Colla de Dolçaina i Tabal de Vinaròs.

18 h Mostra de Dansants de Vinaròs acompanyats de la Colla de Dolçaina i Tabal.

18:30 h Lectura dramatitzada del Tirant, a càrrec d’alumnes de 2n d’ESO de l’IES L. Querol.

Recital poètic, a càrrec de l’Associació d’Alumnes de l’IES L. Querol.

Lectura de poemes, a càrrec dels alumnes de l’IES J. Vilaplana.

Lectura del guanyador del concurs d’assaig de l’IES J. Vilaplana.

19:30 h Bicicletada popular

20 h Clausura: concert de Cesk Freixas

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?