El president de Maestrat Viu exposa les línies mestres de l’edició del 2017 i convida a presentar candidatures

Pau Fabregat Beltran, nou president de Maestrat Viu, va presentar l’1 de març en roda de premsa davant dels mitjans de comunicació de Vinaròs la quarta edició dels Premis Maestrat Viu, qualificant-los com “el millor de tots nosaltres”, “la festa de la cultura en valencià al Maestrat projectada al món” i “un revulsiu per a crear consciència de valencianitat, des de la comarca fent país”. A més, segons va indicar, enguany l’acte tindrà “un punt de reivindicació contra el sexisme”.

En parlar del formulari per presentar candidatures, que està obert fins al 18 de març, Fabregat va subratllar que “els Premis emanen de la societat” perquè “a través de les candidatures obertes és la mateixa societat la que homenatja les persones i les entitats que han destacat, bé per la seua trajectòria, bé per la seua iniciativa, amb la llengua i la cultura com a elements centrals”.

El cartell: una obertura al cel com a símbol de la llum que irradia el futur de la llengua

La dissenyadora Anna Romeu Pla, de Canet lo Roig i formada a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, ha estat l’autora del cartell d’aquesta edició. Es tracta d’una superfície llisa amb una retalladura en què destaca la M, que permet veure el cel irradiant una rama de carrasca i una rama d’olivera que ofereixen els seus fruits. Els fruits de la normalitat d’un país i d’una llengua que conviden a participar d’un futur amb una visió pròpia del món.

Per una altre costat, els guardons que es lliuren el dia de la gala són obra de l’únic ferrer de forja artística del Maestrat, Lluís Ferrer Ferreres, conegut artísticament com a Ferr, que des del taller de Sant Jordi va elaborar una peça que representa un arbre profundament arrelat a un territori i que ha arribat als nostres dies gràcies a la cura que n’han tingut les persones. En aquest cas, Fabregat ha exposat que “la figura permet denunciar en sentit literal l’espoli d’arbres monumentals del Maestrat, com l’olivera, i especialment en la comarca veïna del Montsià”.

L’emplaçament teatral de l’auditori de Sant Mateu

La gala de lliurament dels Premis tindrà lloc a les 19 h del dia 20 de maig a la localitat de Sant Mateu, en l’Auditori Municipal, un espai ubicat a l’entrada del poble per la carretera que ve de la Salzadella, que consta d’una sala perfectament condicionada i amb capacitat per a tres-centes persones.

L’Ajuntament de Sant Mateu, en col·laboració amb Maestrat Viu, vetllarà per l’èxit d’un espectacle que enguany s’adaptarà a l’auditori de Sant Mateu, havent passat pel castell de Peníscola i per la Font de la Salut de Traiguera. Segons Fabregat, “cada espai és una oportunitat, perquè ofereix unes possibilitats que la Comissió dels Premis Maestrat Viu sempre sap aprofitar en benefici de l’acte”.

 

 

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?