Amb l’obertura del termini de presentació de candidatures, es posen en marxa els Premis Maestrat Viu 2017, destinats a reconèixer el treball per la llengua i la cultura del Maestrat. Fins al 18 de març, particulars i entitats culturals i de tot tipus de la comarca estan cridats a presentar aquelles candidatures que consideren aptes per optar a algun dels premis: el Carles Salvador, a la trajectòria personal; el Pere Labèrnia, a la trajectòria col·lectiva; l’Alfred Giner Sorolla, a la iniciativa personal anual; i el Seidia, a la iniciativa col·lectiva anual.
Una vegada tancat aquest termini, a finals del mes de març, es reunirà el jurat dels Premis a la biblioteca de Vinaròs per deliberar sobre les candidatures presentades. El procés d’aquestos Premis Maestrat Viu 2017 culminarà el 20 de maig a l’Auditori de Sant Mateu, on tindrà lloc l’acte de lliurament dels guardons. D’aquesta manera, la ubicació de l’acte de lliurament continua el seu itinerari per diferents pobles de la comarca, després d’haver passat per Peníscola i Traiguera en les edicions anteriors.
La novetat d’enguany en la presentació de les candidatures afecta el procediment, ja que es portarà a terme per mitjà d’un formulari en línia, cosa que permetrà millorar el tractament de les dades aportades en cada proposta.
Els Premis Maestrat Viu constitueixen un dels projectes més importants que, des de la perifèria del País Valencià i des de la cruïlla que representa el Maestrat, s’encarrega de prestigiar les persones que treballen per la llengua catalana i la cultura en valencià. Són la festa per la cultura en la comarca del Maestrat, en què la llengua és l’element més destacat, que s’acompanya de literatura, de música i d’un llarg etcètera de complicitats artístiques. Han reconegut projectes personals com els de l’Espai Mariola Nos i el projecte educatiu “Un poble de joguet” de Teresa Boix, o col·lectius com els del Grup de Recuperació de la Memòria Històrica de Benassal del segle XX, la Plataforma d’Amics del Canto, la Fira d’Oficis de Benassal i l’Aplec del Sénia. En el capítol de premis a la trajectòria, el Centre d’Estudis del Maestrat, la fundació Carles Salvador i la revista Traiguera del Centre Cultural Traiguerí han estat distingits en l’apartat col·lectiu; Pere-Enric Barreda, Carles Santos i Joan Ferreres Nos són les trajectòries personals guardonades pel seu compromís amb la cultura i la llengua del Maestrat.

Presentació de candidatures

Les persones i col·lectius interessats a presentar candidatura, han de fer-ho mitjançant el formulari habilitat per a l’ocasió. Al dossier de l’edició de 2017, hi trobaran la informació relativa a les bases de la convocatòria, entre altres orientacions. També podeu accedir a les bases en línia.


Bases

Formulari

Dossier

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?