Skip to main content

Gran participació en la Festa per la llengua al Maestrat celebrada el passat 5 de juny a Benassal.

La comissió organitzadora de la Festa per la llengua es mostra molt satisfeta per la gran participació i implicació de la gent. Més de trenta cinc paradetes, entre escoles, AMPES, col·lectius i llibreries van estar presents en la Fira d’Entitats.

Cal recordar que es va desenvolupar un ampli programa d’activitats a la vegada que es feia la fira d’Entitats. Cap a les 10 hores del matí, la dolçaina i el tabalet van donar la benvinguda als visitants, a les 11 hores es va fer una ruta guiada pel nucli històric a càrrec de la professora d’història, Pilar Vidal i a continuació es va realitzar una xerrada sobre el diccionari castellà -valencià de Carles Salvador a càrrec d’ Emili Casanova, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Al mateix temps la Rabera Eclèctica feia la ruta literària adreçat a l’alumnat de secundària. Una de les actuacions que va posar un gran colorit al matí va ser la dels castelleres de la Muixeranga de Vinaròs. Una cercavila a càrrec de la banda de música Font En Segures va tancar les activitats del mati.

Al migdia es va organitzar un concurs de paelles per als alumnes d’educació secundària al Pati d’En Palanques. Després de dinar es van lliurar els premis dels concursos de dibuix i logotips a la Placeta de l’Ajuntament. Emili J. Barreda per part de la comissió de la Festa per la llengua i Mari Luz Monterde, alcaldessa de Benassal van fer els parlaments de cloenda, on no va faltar la reivindicació per al foment del valencià en l’educació i la importància de dotar amb serveis educatius al món rural i zones deprimides, de manera que s’evite la despoblació de comarques com l’Alt Maestrat.
Finalment, el concert de Trobadorets va posar el punt final a la Festa per la llengua a Benassal.
La comissió de la Festa per la llengua, com ja s’ha dit, valora molt positivament l’esforç fet per dibuixar una gran programació al voltant de la Festa per la llengua, ara , segons van manifestar ha existit una gran implicació per part dels centres educatius de la localitat,els pares i les mares dels alumnes, les associacions locals, del Consistori Municipal, de Maestrat Viu i d’Escola Valenciana. També agraeixen la col·laboració en els actes de la Fundació Carles Salvador, AVL, IEC. La comissió va començar a treballar al desembre passat per aconseguir una programació completa al voltant de la figura de l’escola i la revindicació de la nostra llengua i cultura. Des de principis de maig s’han dut a terme diverses activitats a banda esmentades cal assenyalar el concert de Feliu Ventura el dissabte 4 de juny a la nit, l’actuació del grup teatral “L’Enfilat” amb l’obra ” 46 contes i un gelat” de Vicent Marçà.

La Festa per la llengua se celebra a totes les comarques valencianes per reivindicar l’escola pública i en valencià i aquesta trobada a Benassal tanca el cicle de la Festa per la Llengua d’este curs escolar.

LA COMISSIÓ DE LA FESTA PER LA LLENGUA

 

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?