Les propostes es podran presentar fins el dia 18 del pròxim mes de març. L’acte de lliurament de guardons tindrà lloc al Reial Santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut de Traiguera el pròxim 21 de maig.

El col·lectiu Maestrat Viu ha presentat aquest matí en societat la tercera edició dels seus premis anuals, una iniciativa amb la que es pretén reconèixer la feina constant de persones i entitats que han contribuït a la divulgació, promoció i prestigi de la llengua i la cultura en valencià. La presentació ha tingut lloc a l’Espai Mariola Nos de Vinaròs, en un acte que ha comptat amb la presència del president de Maestrat Viu, Joan Ortí, el regidor de Cultura de Traiguera, Kevin Salvador, com a representant de la localitat que enguany acollirà l’acte de lliurament dels premis, rellevant a Peníscola, i el regidor de Cultura de Vinaròs, Marc Albella.

En primer lloc ha intervingut, Joan Ortí, qui ha reiterat que “els premis són una bona eina que ha d’ajudar a valorar més les persones, personalitats i col·lectius que són referents culturals i també a incentivar noves iniciatives favorables per a la nostra llengua, predisposada a crear nous ponts per al futur”.

Ortí ha continuat l’acte recordant que els Premis Maestrat Viu “són una proposta en positiu de les que el nostre col·lectiu organitza per cohesionar el nostre Maestrat, que configura un territori de cruïlla estratègicament important per al futur de la nostra cultura, i que potenciarem com a punt de trobada i de normalitat per a la llengua”. Joan Ortí ha explicat que Maestrat Viu “manté un ferm compromís amb la comarca del Maestrat i treballa de manera continuada per denunciar les vulneracions dels drets lingüístics dels ciutadans i per crear les circumstàncies avinents per a que el territori estiga vertebrat i la coordinació de les seues entitats siga una realitat” i ha posat com a exemple l’organització cada any de la Trobada Excursionista al Maestrat o de les Festes per la Llengua que promou Escola Valenciana.

El regidor de cultura de Traiguera, Kevin Salvador, ha agraït “el vot de confiança de Maestrat Viu per a exercir d’amfitrions en un acte tan emblemàtic”. Al mateix temps, ha volgut recordar que un dels premis porta el nom de Pere Labèrnia, un il·lustre traiguerí, “per tant la participació del nostre municipi és quasi obligada” ha dit, al temps que ha explicat que “l’Ajuntament obre la porta de tots el veïns del Maestrat que vulguen participar d’aquest projecte”.

Per la seva part, Marc Albella, que ha estat acompanyat per l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha volgut “refermar” el suport de l’Ajuntament de Vinaròs als Premis Maestrat Viu, i no ha descartat que en properes edicions siga la seu del acte de lliurament dels guardons.

Així, els guardons es concreten en quatre distincions que volen posar en valor els treballs i les tasques realitzades en diferents àmbits com el cultural, social, científic, cívic o tècnic i que estiguen vinculades amb la comarca. D’una banda es convoquen dos reconeixements honorífics a tota una trajectòria; un és el Premi Carles Salvador, de caràcter individual, i l’altre el Premi Pere Labèrnia, d’àmbit col·lectiu. Les altres dos distincions volen recompensar les iniciatives anuals, tant de caire individual, amb el premi Alfred Giner Sorolla, com d’índole col·lectiu, amb el premi Seidia.

Ortí ha recordat que qualsevol persona, entitat o col·lectiu del Maestrat podrà proposar al jurat les candidatures que considere convenients a qualsevol dels premis. “La voluntat”, ha dit “és que els Premis Maestrat Viu estiguen oberts a la societat”. En eixe sentit ha explicat que lespropostes, sempre degudament raonades i amb documentació justificativa, s’han de fer arribar abans del dia 18 de març del 2016 al correu electrònic de Maestrat Viu maestratviu@gmail.com, o per correu postal a la seu de Maestrat Viu (carrer de la Mola, núm. 8, 12160 Benassal).

L’acte de lliurament de la tercera edició dels Premis Maestrat Viu tindrà lloc a la esplanada del Reial Santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut el pròxim dia 21 de maig, que pren d’aquesta forma el relleu de Peníscola, i serà conduït per la periodista Taray Cuartiella. Durant la celebració de l’activitat també està prevista l’actuació musical a càrrec d’un o una cantant jove amb projecció.

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?