Unes 150 persones van participar aquest passat diumenge en la III Trobada Excursionista del Maestrat celebrada a Benassal. Entre els caminants hi havia gent d’Albocàsser, Benicarló, Cabanes, Castelló, Culla, les Coves de Vinromà, Museros, Peníscola, Polinyà del Xúquer, la Salzadella, Sant Mateu, Vilafranca, Vilanova d’Alcolea, Vistabella, Xert i la gent del Club de Muntanya de Benassal, organitzador de la Trobada.

A les 9 h del matí es va eixir des de la plaça de l’Ajuntament cap a la Font En Segures, on es va fer la primera parada, per poder beure aigua fresca de Benassal i recitar un poema de Carles Salvador dedicat a l’ indret. En esta edició, es va substituir l’explicació etnològica que es fa a l’hora d’esmorzar per la recitació de dos poemes del mestre Carles Salvador, donat que el 2015 ha estat l’any dedicat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua a Carles Salvador, fill predilecte de la localitat.

De la Font En Segures es va seguir cap al Rivet, lloc triat per esmorzar. Allí, també es va llegir un altre poema i a continuació es va plantar l’arbre commemoratiu de la Tercera Trobada, un grevoler. Els representats dels diversos pobles van participar de manera simbòlica en la plantada dipositant terra portada dels seus pobles.

La primera pujada havia espantat una mica a algunes persones perquè la caminada havia començat a bon ritme però una vegada arribats a la Font d’En Segures s’havien acabat les pujades fins la que puja cap a Sant Roc, ja a l’acabament de l’itinerari. La ruta va continuar per la Torre Monfort, Mas d’Hilario, Mas dels Oms, Mas de Felip i Sant Roc entre altres llocs, sumant un total de 15 quilometres.

Vora les 12 hores van caure quatre gotes que van molestar un poc, però en general es pot dir que l’oratge va ser bo, no va fer excessivament calor i la pluja que va caure va durar poca estona.

El dinar de germanor es va celebrar en el poliesportiu cobert i va consistir en un entremès, estofat de pataca amb carn de bou i fruita. A l’hora del cafè es van reunir els diversos representats dels pobles i clubs i el representat de Maestrat Viu, col·lectiu que coordina les Trobades, amb l’objectiu d’iniciar una presa de contacte. El punt central de la reunió va ser triar un poble per a la propera trobada. Des de Maestrat Viu s’ha dividit el territori en 3 zones:pobles més interiors, altres més centrals i els costaners, amb la idea d’alternar les caminades, per tant si aquest any s’havia celebrat a l’ interior, calia que voluntàriament un dels centrals estarà dispost a organitzar la IV Trobada, alguns pobles van mostrar interès però no podien comprometre’s sense consultar-ho amb altra gent dels seus pobles, per tant, es va quedar pendent de la resposta de tres pobles.

Des de l’organització, el Club de Muntanya de Benassal i Maestrat Viu, es valora positivament el desenvolupament de la III Trobada Excursionista del Maestrat i animen a que la iniciativa es consolide i tinga continuïtat.

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?