Maestrat Viu, col·lectiu en defensa de la llengua i la cultura al Maestrat, fa expressió del seu condol a la família i a les viles de les Coves de Vinromà i Torreblanca per la mort de l’escriptor i historiador Aureli Puig Escoí, que ha tingut lloc el passat cap de setmana a Torreblanca.

Aureli Puig Escoí, home de camp, posseïa un vast coneixement de la història i les tradicions valencianes. Col·leccionista d’antiguitats, a partir del canvi de segle va publicar llibres sobre la indumentària i les cançons tradicionals valencianes. L’any 2009 va rebre el Premi Bernat Capó per la seua difusió de la cultura popular a través de l’obra Mengem i cantem.Com a bon historiador, era un gran coneixedor del carlisme al Maestrat, amb obres com Les guerres carlines (2000, Antinea), o Les guerres carlistes al nord valencià. Cançoner (2008, Onada). També col·laborava amb els butlletins del Centre d’Estudis del Maestrat.

Amb este traspàs, el Maestrat perd un dels referents de la historiografia carlina, a més d’un gran amant de les nostres tradicions. Descansa en pau, masover valencià del Maestrat!

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?