Maestrat Viu, col·lectiu en defensa de la llengua i la cultura al Maestrat, fa expressió del seu condol a la família i al poble de Traiguera per la mort de l’escriptor Armando Vericat, que ha tingut lloc avui dimarts 12 de maig de 2015 a Castelló de la Plana.

Armando Vericat, nascut al 1970, va donar-se a conèixer amb el Premi de Narrativa el Gos i la Tortuga (1988), amb «Taure de cap a peus»; va obtenir el segon premi al XXIX Concurs literari de narrativa curta del Perelló, amb «Sangcollada»; va publicar nombrosos articles a la revista Traiguera, editada pel Centre Cultural Triaguerí, del qual formava part activa. En l’apartat teatral, és autor del sainet La funció de Sant Vicent Ferrer, representat pel grup de teatre Los Ganxos (2011), i de l’obra teatral La misteriosa desaparició del farmacèutic Matons (inèdita). La seua primera novel·la, La vall del Miracle (Cossetània 2010), fou guardonada amb el XXVII Premi de Narrativa Ribera d’Ebre. El 2013 va publicar La maledicció del groc (Cossetània), novel·la ambientada a l’Alt Maestrat, la ruta literària de la qual està pendent de publicació.

Amb aquest traspàs, desapareix una de les veus més característiques del Maestrat contemporani i la seua obra literària passa a formar part del patrimoni cultural comarcal i valencià per l’originalitat del seu llenguatge i del seu imaginari narratiu, que parteix de la parla popular i la societat del Maestrat per convertir-les en referent literari.

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?