Benassal s’engalana el proper 13 de setembre de 2014 en motiu de l’acte d’homenatge a Pere-Enric Barreda i Edo

L’acte d’homenatge al llatinista i historiador del Maestrat Pere-Enric Barreda i Edo s’iniciarà a les 17 h a la plaça de l’Ajuntament. El Grup de Teatre L’Enfilat interpretarà una breu peça teatral. A continuació, prendran la paraula representants de les institucions i entitats a què pertanyia i des de les quals desplegava la tasca divulgativa Pere-Enric Barreda i Edo, com ara el Departament de Filologia Llatina de la Universitat de Barcelona, on treballava, el Centre d’Estudis del Maestrat de la que n’era un actiu des dels inicis, la Fundació Carles Salvador de la que era patró fundador, i el Grup de Recuperació de la Memòria Històrica de Benassal de la que en va ser també membre fundador. La banda de música Font d’En Segures de Benassal interpretarà diverses peces per donar pas a la lectura de les adhesions a l’homenatge. En darrer lloc, intervindrà l’alcaldessa de Benassal i presidenta de la Fundació Carles Salvador, Mari Luz Monterde, per cloure l’acte amb una declaració institucional. Finalment, la família de Pere-Enric Barreda i Edo emetra una declaració abans que l’Himne de Benassal, interpretat per la banda de música de Benassal, clausure l’homenatge a un dels historiadors més rigorosos i irrepetibles que ha aportat ciència i mestratge al Maestrat i al conjunt del país, i una estima immensa per la seua llengua i cultura.

L’acte, que estarà presentat per Adrià Beltran, l’organitza l’Ajuntament de Benassal i la Fundació Carles Salvador, i hi col·laboren diverses institucions, com ara: l’Institut d’Estudis
Catalans, la Universitat de Barcelona (Dep. de Filologia Llatina, Facultat de Filologia, UB), el Centre d’Estudis del Maestrat, l’IES Benassal, el Grup de Recerca de la Memòria
Històrica de Benassal, Maestrat Viu Col·lectiu en defensa de la llengua i la cultura, El Pont Cooperativa de Lletres, la Banda de Música Font d’en Segures de Benassal, Castelló per
la Llengua, Llibreria Babel, la Revista Aigua clara i el Grup de Teatre L’Enfilat.

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?