Skip to main content

I és que avui dia 4 d’agost de 2014 celebrem que al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana apareix publicat el decret del Consell pel qual s’aprova el canvi de denominació del municipi.
Tot i que pràcticament la majoria sabíem i utilitzàvem la denominació aprovada de Vistabella del Maestrat, legalment es continuava emprant l’antigalla Vistabella del Maestrazgo [sic].
Ara, gràcies a l’esforç i l’interés de la corporació municipal, s’ha pogut aprovar la denominació natural i històrica de Vistabella del Maestrat. Ara toca esperar l’aprovació definitiva al Butlletí Oficial de l’Estat.
Per tant, des de Maestrat Viu:

  1. Volem felicitar tot el poble de Vistabella del Maestrat, i a la gent del Club de Muntanya en particular, a la qual esperem retrobar enguany a la 2a Trobada Excursionista del Maestrat
  2. També volem felicitar l’actual corporació municipal, encapçalada per Belén Bachero i tots els regidors i regidores, per la seua decisió a l’hora de normalitzar el nom del seu poble. ENHORABONA VISTABELLANS I VISTABELLANES!!!!

Perquè volem noms de municipis normalitzats en un país que vol ser normal!

I és que avui dia 4 d’agost de 2014 celebrem que al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana apareix publicat el decret del Consell pel qual s’aprova el canvi de denominació del municipi.
Tot i que pràcticament la majoria sabíem i utilitzàvem la denominació aprovada de Vistabella del Maestrat, legalment es continuava emprant l’antigalla Vistabella del Maestrazgo [sic].
Ara, gràcies a l’esforç i l’interés de la corporació municipal, s’ha pogut aprovar la denominació natural i històrica de Vistabella del Maestrat. Ara toca esperar l’aprovació definitiva al Butlletí Oficial de l’Estat.
Per tant, des de Maestrat Viu:
1. Volem felicitar tot el poble de Vistabella del Maestrat, i a la gent del Club de Muntanya en particular, a la qual esperem retrobar enguany a la 2a Trobada Excursionista del Maestrat
2. També volem felicitar l’actual corporació municipal, encapçalada per Belén Bachero i tots els regidors i regidores, per la seua decisió a l’hora de normalitzar el nom del seu poble. ENHORABONA VISTABELLANS I VISTABELLANES!!!!
Perquè volem noms de municipis normalitzats en un país que vol ser normal!

I ara unes reflexions:

  1. L’actual canvi de denominació municipal és una mostra més que la societat va per davant de les lleis, i que les lleis s’han d’adaptar a la realitat actual. Tothom coneixia el poble com a Vistabella del Maestrat. En canvi, Maestrazgo evoca l’extinta Mancomunidad Turística, un territori que ningú sabia ni a on començava ni a on acabava.
  2. Des de Maestrat Viu continuarem treballant per reconéixer el Maestrat en el seu conjunt com a comarca natural i històrica del Regne de València, promovent-ne l’autoestima i l’orgull propi de ser part d’esta comarca. La difusió d’estos valors és incompatible amb la permanència de la denominació Maestrazgo, comarca de l’Aragó.
  3. Perquè la defensa de la denominació Maestrat evidentment ha d’anar lligada a la defensa d’una comarcalització més justa i racional.
  4. Per això instem organismes públics, associacions, col·lectius i particulars a adoptar, de la mateixa manera que ho fan els ajuntaments, la denominació Maestrat, pròpia de la nostra terra, i aposten per promoure l’estima cap a esta comarca nostra, extensa, rica i viva.

ENTRE TOTS FEM MAESTRAT!!!n.b: Encara avui en dia el Maestrazgo apareix en documentació oficial, l’última en els díptics de la Llum de les Imatges, que es fa a Catí, Culla, Benicarló i Vinaròs (el Alto i el Bajo Maestrazgo…)

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?