Maestrat Viu, com a entitat que treballa per la llengua i la cultura al Maestrat, davant del tancament del Cicle Superior d’Administració i Finances de l’IES Sant Mateu, manifesta el següent:
  1. Que, malauradament, el tancament representa un pas més en l’afany de la Conselleria d’ofegar i negar les possibilitats de futur en el món rural.
  2. Que el Cicle Superior d’Administració i Finances oferia formació a molts alumnes que es desplaçaven cada dia des dels seus pobles a l’Institut (50 km); el seu tancament per tant obliga estos alumnes a desplaçar-se als nuclis urbans i abandonar les seues llars, amb la consegüent despoblació.
  3. Que el Cicle Superior d’Administració i Finances ja havia arrelat en el territori a través de convenis de pràctiques amb diverses empreses i ajuntaments del Maestrat, el seu tancament trunca esta inèrcia positiva que s’havia generat i que havia costat tants anys d’aconseguir.
  4. Que l’IES Sant Mateu ja fa anys que patix les retallades i impediments de tot tipus que la Conselleria li imposa, i no es pot consentir, sota cap concepte, que l’Administració continue dinamitant la vocació real per la qual va nàixer l’Institut: servir de centre d’irradiació d’una formació de qualitat en l’àmbit rural. Els seus professionals, els mestres, així ho han demostrat i ho continuen demostrant dia a dia, amb molta dignitat, a pesar de tots els inconvenients i problemes que els hi posen.
  5. Que la Conselleria envie professorat que acredite coneixements de valencià amb el títol de capacitació per a fer classes a l’IES Sant Mateu, ja que, si bé és cert que l’Institut sempre ho demana, és la Conselleria la que envia incomprensiblement professors que parlen en castellà a una zona lingüística majoritàriament monolingüe en valencià.
Per tot això,
DEMANEM que la Conselleria aposte de veritat per una educació pública, en valencià i de qualitat, que ajude a fixar la població jove als seus respectius pobles i que done una oportunitat formativa a tots els pobles d’interior, del món rural, del Maestrat i també dels Ports.
Perquè no volem que els joves marxen dels nostres pobles, demanem que no se suprimisquen més unitats educatives, ni a les escoles, ni als instituts, assegurem-los el futur a prop de casa!

VOLEM ELS NOSTRES POBLES VIUS,

SÍ A L’EDUCACIÓ PÚBLICA, EN VALENCIÀ I DE QUALITAT!

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?