MAESTRAT VIU es mostra completament en contra del tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), més encara quan s’ha produït sense diàleg, sense estudis seriosos de viabilitat i amb arguments que només es sostenen en la repetició. En una paraula, RTVV es tanca per l’arrogància pròpia dels polítics que han renunciat a servir el poble valencià. El convenciment amb què MAESTRAT VIU defén la continuïtat i l’existència de RTVV es basen en la idea que els mitjans de comunicació són bàsics per tal de sostindre la democràcia i vehicular la informació a tots els ciutadans de manera plural. No obstant això, és sabut que no era així fins fa 15 dies. Més encara, és una evidència, és una realitat que no es pot amagar, i que s’ha amagat, la cultura del poble valencià, la cultura dels valencians es soté i està representada principalement per la llengua, el valencià és la màxima expressió de la nostra identitat. I la nostra llengua, en el territori valencià està minoritzada i sofreix l’arraconament en molts àmbits d’ús: premsa, publicitat, gestió dels ajuntaments, oci, justícia, notaria i un molt llarg i trist etcètera. Tota aquesta desconsideració afavorix l’autoodi. I RTVV venia a ajudar a superar eixe odi cap a nosaltres mateixos com a poble, a conèixer-nos millor -el gran problema- i a estimar-nos com a ciutadans del mateix poble. Per tot això creiem que ara és el torn de donar el suport a tota la gent que treballava a RTVV, sense entrar en matisos que són de sobres coneguts. I a partir d’avui animem a totes les entitats culturals, socials i polítiques del país perquè es posen a treballar en la futura Ràdio Televisió Valenciana i que ho facen sense prejudicis, sense miraments, que vagen a fer-ho BÉ, perquè les coses es poden fer bé, però els demanem -i ens hem de demanar- la màxima implicació, la màxima honestedat i la màxima lleialtat institucional cap al poble valencià, que és l’únic que s’ha trobat a faltar en un procés de desmantellament de tot el que sona a autòcton, a propi, a valencià, en benefici d’allò forani que acaba afavorint una clara aculturació.  En conjunt, des de MAESTRAT VIU considerem l’acte de tancament de RTVV un acte de traïció a l’economia i a la cultura valenciana, un despropòsit que ha arraconat l’autogovern del poble valencià.

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?