Ara que ja hem passat la ressaca muntanyera i una vegada assumit l’èxit de la 1a Trobada Excursionista del Maestrat, és hora de fer-ne la crònica!
Si la Trobada fos una pel·lícula, podríem dir que no va poder tindre un guió millor! Molt bon dia, molta gent de molts llocs, i molt bona companyia (vora 200 persones)! Just el que els organitzadors volíem.
El Club de Muntanya de Sant Mateu, com a director de la pel·lícula, no va deixar res a l’atzar. Tot molt ben organitzat! Són molta gent, a pesar de la joventut del club, i ho van organitzar tot molt bé, ho tenien tot molt ben pensat i controlat (amb els walkie-talkies, hehe!) Un 10 per a ells!
L’esmorzar a l’ermita, l’explicació de Vicent, les vistes des de la Bastida sobre el litoral (el Montsià, el delta, el Castor…) i l’interior (Penyagolosa) impressionants… El nostre territori no ens deixa mai de sorprendre.
I com a colofó el dinarot que ens van fer les dones de Sant Mateu, eixe arrosset calentet que bé que entrava, hehe!
I ja tenim amfitrions per als anys vinents, el 2014 anem a Benicarló amb el Centre Excursionista Xiruca; i el 2015 a Benassal, amb el Club de Muntanya de Benassal!
Maestrat Viu estarà ahí donant suport als nous organitzadors i vetlarà perquè l’esperit i la lletra de la Trobada continue igual. Ací tenim els criteris:
  1. Trobada autogestionada. El protagonisme és per al territori.
  2. 10 € el preu de la inscripció. Inclou assegurança, cinta i dinar.
  3. S’ha de plantar el cedre amb el rètol, a la manera tan bonica de Sant Mateu, i en un indret representatiu del poble.
  4. S’ha d’intentar respectar la data del primer diumenge d’octubre, tot i que som conscients que cada poble és diferent.
  5. Recorregut amb 14-15 km de dificultat baixa, per a tots els públics.

 

trex2013

Esperem que el cedre faça arrels, com la Trobada, i que tinga llarga vida!Per últim, voldríem agrair tota la gent que s’ha desplaçat des dels altres pobles del Maestrat (i de més lluny, d’Algemesí, de Castelló…) a la Trobada, matinant en la majoria dels casos i amb ganes de passar un bon dia a la muntanya. Però sobretot a la gent del Club de Muntanya de Vistabella, per la gran representació que van portar, que braus sou!

Els amics del Club Muntanya Sant Mateu ens faciliten les dades d’assistència de la Trobada distribuïts per pobles:

Sant Mateu 51
Benicarló 25
Vinaròs 21
Vistabella del Maestrat 19
Peníscola 18
Les Coves de Vinromà 6
Xert 6
Benassal 4
Cervera 4
La Torre d’en Besora 4
Vilanova d’Alcolea 4
Albocàsser 3
Santa Magdalena del Polpis 3
Alcanar 2
Algemesí 2
Càlig 2
Camarles 2
Castelló 2
Petrer 2
La Salzadella 2
Sant Jordi 2
València 2
Vila-real 2
Atzeneta del Maestrat 1
Culla 1
La Jana 1
La Serratella 1

Ens veem l’any que ve, muntanyencs maestratencs!

 

 

editor

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?