Skip to main content

Fa un temps vam escriure un post homenatge dedicat als precedents de Maestrat Viu: els Carles Salvador, Sofia Salvador, Enric Soler i Godes, Antoni Porcar, Francesc Boix, Manel Garcia Grau, Casimir Melià, Llorenç Sorlí, mossén Carlos Calaf Rovira, Carles Borràs, Manuel Betí, mossén Garcia Girona, mossén Jesús Miralles, Alfred Giner Sorolla…

L’altre dia passejant per Canet lo Roig vam vore esta placa dedicada a Antoni Porcar, mestre de Canet lo Roig i copromotor de la Colònia Valencianista de Sant Pau d’Albocàsser. Per motius com este, Maestrat Viu té més sentit que mai, perquè gent com ells ja creien en el Maestrat i en el valencianisme com una manera de vore el món i de fer sentir les arrels.

Igualment, com ells van fer en el seu moment, a dia d’avui molts hòmens continuen al peu del canó defenent la llengua, el país i el territori, cadascú aportant el seu gra de sorra des del seu àmbit d’actuació, per a tots ells, per als Benjamí Barberà, Vicent Rocher, Pasqual Boira, Vicent Sanz, Joan Antoni Micó, Andreu Beltran Saragossà, Carles Pitarch, per a tots els companys del Centre d’Estudis del Maestrat, per a tots els anònims, i totes les persones que no hem anomenat (perdoneu), moltes gràcies perquè gràcies a vosaltres el Maestrat sempre està viu. Un homenatge per a tots vosaltres, sou grans. La vostra experiència i les vostres ganes ens marquen el camí.

editor

Editor de Maestrat Viu

2 Comments

  • Anònim ha dit:

    S'agraïx la menció però el reconeixement és excessiu, almenys en el meu cas.

  • Maestrat Viu ha dit:

    Vicent, per desgràcia actualment vivim en una societat on els homenatges sempre són post mortem, a diferència d'alguns altres "homenatges", que més que homenatges pareixen "actes d'adhesió inquebrantable". Per tant, ja va sent hora de dir-nos alguna cosa bonica, que bé que ens ho mereixem! A continuar així!

Vols fer-ne un comentari?