Skip to main content

El Castell de Peníscola en el seu programa cultural de 2012 i coincidint amb els actes commemoratius del 9 d’octubre, presenta una petita mostra de l’obra de Carles Salvador, pPoeta, escriptor i gramàtic valencià.El Grup de Teatre l’Enfilat presentarà el muntatge “Carles Salvador – la força d’un idioma”. És un recull de narracions, contes i poesies interpretades, una mostra d’obres de teatre curtes (microteatre)… Tot acompanyat amb la música del guitarrista Daniel Fortea, seleccionada i adaptada per a guitarra i clarinet a cura del guitarrista Carlos A. Farraces i el clarinetista Ricardo Rodríguez. ENTRADA GRATUÏTA.

El Grup de Teatre l’Enfilat naix a Castelló l’any 2004 com a inquietud d’uns pares d’alumnes pel teatre valencià, des de fa molt temps representat en aquesta terra. Ha participat en les campanyes municipals de teatre “Castelló a Escena” i “Cicle de teatre de la fira i festes de la Magdalena”, també en el programa de la Diputació de Castelló “Campanya provincial de teatre per a persones majors”. A més ha col·laborat amb la Federació d’Escola Valenciana i els Col·lectius per la Llengua i la Cultura de Castelló en l’acte de lliurament de premis del “IV Premi de Literatura Escolar Vicent Marçà”, adaptant un conte de l’escriptor castellonenc. A més a més, un tret característic del grup, amb la col·laboració de la “Fundació Carles Salvador”4 de Benassal, és la recuperació d’obres i la interpretació de poesies, narracions, contes i teatre de Carles Salvador.

Participant en diversos actes commemoratius relacionats amb l’autor, com ara, el 25é aniversari de la inauguració del Col·legi Carles Salvador de Castelló, la cloenda de les jornades “Encontres Carles Salvador 2006/2007” organitzades per l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, els actes d’inauguració de les instal·lacions de l’Aula Museu Carles Salvador de Benassal, o la ruta literaria a Benassal amb la col·laboració de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura… Junt amb l’Editorial Bromera i la Fundació Carles Salvador, a Benassal, ha col·laborat en la presentació del llibre de recull de poemes “Elogi de la meua terra i altres poemes. Carles Salvador”, a cura del professor de la Universitat de València Gonçal López-Pampló. El muntatge “Carles Salvador – La força d’un idioma” va ser estrenat a Benassal (amb la presència del net de Carles Salvador) i representat al Teatre Micalet a València.

editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?