Skip to main content
Maestrat Viu lamenta profundament els incendis que estan arrassant el territori valencià, i que ja s’han causat les primeres víctimes, i vol dir el següent:
  1. La gravetat de la situació és extrema, feia dècades que no hi havia uns incendis tan devastadors.
  2. Cal aclarir a fons l’autoria, i depurar responsabilitats si també hi ha hagut mala gestió per part dels polítics.
  3. No s’entén com en una democràcia la classe política no accepta les culpes i presenta les dimissions, fan la sensació d’aferrar-se al seient a tota costa, ja va passar en la Primavera Valenciana, i està passant ara.
  4. No es pot creure que la culpa dels incendis és sempre de l’oratge, la classe política faria bé de fer autocrítica i admetre que en matèria forestal moltes coses s’han fet malament.
  5. Com sempre, volem mostrar la nostra admiració per la valentia i el coratge que bombers, brigadistes, personal aeri, i voluntaris mostren per evitar l’avanç del foc. Més encara quan tots sabem que la Generalitat ha retallat pressupost en prevenció i extinció d’incendis.
  6. Ens solidaritzem amb la gent de l’Alt Palància i de la Vall d’Aiora pel drama, la desesperació i la impotència que senten en vore que el seu paisatge, el seu territori, les seues vides, els seus animals, tot està sent consumit davant dels seus ulls.
  7. El poble valencià no es mereix tot el que li està passant. No ens ho mereixem.
  8. Quan acabe tot este malson haurem de fer balanç de tot el que ha passat, i les conseqüències segur que encara seran més devastadores.
  9. El territori és patrimoni natural de tots els valencians i
   és el deure de tots preservar-ho i fer que arribe com a mínim igual a les generacions futures. El que passa avui en dia no és casualitat, forma part d’una
   manera de fer que no té gens en compte allò que és nostre. Allò que no
   dóna benefici ràpid al govern es menysprea literalment: l’educació, la
   cultura, el medi ambient.
editor

Editor de Maestrat Viu

Vols fer-ne un comentari?