Skip to main content
Com ja vam comentar anteriorment, Maestrat Viu vos proposa una activitat per al cap de setmana del 21-22 d’abril.
El 21 d’abril cap a les 10 h sortirem de l’alberg de la Font Lluny (la Pobla de Benifassà) a fer EL CAMI DELS MAQUIS, un recorregut pels diferents masos que van ser protagonistes dels temps dels guerrillers: mas d’en Riera – mas de Jacinto – mas de la Pastora – mas de Sinforós i mas del Cabanyil, on el dia 4 de febrer del 1949 es va produir la matança d’un grup de maquis. El temps del recorregut és aproximadament sis hores, fent les aturades i explicacions pertinents. Es pot tornar pel mateix camí o per un altre d’alternatiu fins a l’alberg. Recomanem un bon estat físic per a vindre a fer el recorregut.

Recorregut dissabte 21 d’abril

El dia 22 d’abril farem una ruta pel terme de Xert, en concret anirem a la cova de l’Àguila, on el famós maqui la Pastora va viure 2 anys de la seua vida aïllat.
Vos tornem a recomanar el vídeo sobre la vida de la Pastora.
Dossiers – L´ombra del la pastora – Cap. 557
Si voleu saber preus d’allotjament i altres coses mireu (www.lafontlluny.com), es troba a la sortida del poble direcció camí de la Font Lluny o del Boixar.Per a reserves tant per a dormir com per a menjar, contacteu amb el telefon  977 72 91 25, Teresa.

Si veniu del sud del país, recordeu-vos de deixar l’autovia CV-10 a l’eixida 41 direcció Sant Mateu, del contrari anireu a parar a Torreblanca.
Vos hi esperem!

editor

Editor de Maestrat Viu

2 Comments

  • Ms Anne Soda ha dit:

    Hola! Estic interessada en fer la ruta dels maquis o la ruta a la cova de l'àguila. Sabeu on puc trobar informació! No trobe res! Llàstima no haver sabut abans d'aquest event! Espere que el repetiu! Gràcies per avançat!

  • Maestrat Viu ha dit:

    Hola Anne! Per fer tut mateixa la ruta, pots preguntar al responsable de l'alberg de la Font Lluny, de la Pobla de Benifassà. Més amunt, a l'entrada, hi ha l'enllaç. Pots trobar més informació contactant amb el Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Castelló (https://www.memoriacastello.cat/). Si ens segueixes per Facebook o Twitter, també trobaràs informació actualitzada sobre activitats d'aquest tipus. Potser a la primavera torne a realitzar-se. Gràcies per comunicar-te amb nosaltres!

Vols fer-ne un comentari?