Maestrat Viu es forma en l’estiu del 2011 a partir de diverses reunions de diverses persones i col·lectius d’arreu del Maestrat amb gent d’Escola Valenciana en l’ermitori de Sant Pau d’Albocàsser. El lloc triat no va ser casual, ja que va ser al mateix ermitori de Sant Pau d’Albocàsser, on a l’any 1933, Carles Salvador, Enric Soler i Godes, Antoni Porcar Candel i Francesc Boix Senmartí van organitzar la I Colònia Escolar Valencianista. Per tant, ací va el nostre homenatge a les persones que van creure que era possible fer al Maestrat cultura cívica valencianista, fer persones amb una consciència cap a la llengua i la cultura pròpia, i estima pel país.
Maestrat Viu, ja en ple segle XXI, recull l’herència dels Carles Salvador, Enric Soler i Godes, Antoni Porcar, Francesc Boix, Gaetà Huguet, Casimir Melià, Carles Borràs, Manel Garcia Grau, mossén Garcia Girona… i la projecta amb visió de futur. Perquè la feina que ells tan dignament i orgullosament van fer continue avant. Maestrat, viu!
editor

editor

Editor de Maestrat Viu

One Comment

 • Aurora ha dit:

  Maestrat, viu! Clar que sí!

  Preciós homenatge al bell paratge de Sant Pau. Molts ànims en l'inici d'aquesta associació!

  Quan vaig estudiar Magisteri, unes companyes i jo vam fer un treball sobre Enric Soler i Godes i les Colònies Escolars Valencianistes. Vaig gaudir molt llegint i escrivint sobre aquestos precedents.

  Una catinenca-bocassina, des de les terres del Vinalopó.

  Aurora

Vols fer-ne un comentari?