dimecres, 8 d’octubre de 2014

Crònica de la 2a Trobada Excursionista del Maestrat

El passat dia 28 de setembre i sota un dia plujós però francament agradable per als que ens agrada la muntanya, va transcórrer la 2a Trobada Excursionista del Maestrat pel terme i camins de la vila de Benicarló.
Des de l'ermita de Sant Gregori es va iniciar la marxa enmig de camps llaurats de l'horta benicarlanda.
A poc a poc anàvem recuperant sensacions i enfilant el camí cap a la muntanya fins a l'arribada a la bassa del Bovalar, lloc enigmàtic i peculiar, on la gent de la AC Pere de Thous ens va fer la xarrada etnològica a cau del refugi i sempre sota l'atenta mirada de la pluja que no parava de caure.
Després vam inaugurar la placa commemorativa molt bonica i la plantada de l'arbre, tots dos elements centrals de les trobades excursionistes del Maestrat.
Pareixia que la pluja donava una treva. Caminar sempre pel camp, amb l'olor de l'herba i el terra banyat és sempre una experiència altament recomanable per a tots els sentits.
Vam tindre temps de compartir al llarg del recorregut experiències i impressions amb els amics del CE Xiruca.
Ja sense la pluja al damunt, s'albirava des de les llomes Benicarló, Vinaròs i Peníscola, amb el tómbolo al fons, la costa del Maestrat de cap a cap, i el Montsià que també ens vigila.
Ja tornem a l'ermita, alguns més xops que altres, amb els peus banyat però l'ànima contenta... i un forat a la panxa. És l'hora de tastar la delícia de l'Olleta Benicarlanda, un plat calent i ben consistent per a alegrar l'esperit després d'un matí passat per aigua però que ens ha servit ha tots, veïns i visitants per estretir els vincles que ens agermanen a tots els maestratencs.


Per acabar, vos passem la relació de persones que van participar a la Trobada, i agrair a tots, i molt especialment a la gent de Vistabella del Maestrat, la seua participació cada any.

MOLTES GRÀCIES A TOTS I L'ANY QUE VE ENS VEEM A BENASSAL!!!!

Benicarló 44
Xert 4
Vistabella del Maestrat 8
Vinaròs 6
Benassal 5
Vilanova d'Alcolea 3
Peníscola 11
Sant Mateu 6
Castelló de la Plana 6
Serratella 1
Les Coves de Vinromà 1
Albocàsser 1
Montcada 2
Santa Magdalena del Polpis 1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada