dijous, 3 de juliol de 2014

Reestrena de "La conquesta de Culla" el proper 26 de juliol a Culla

Un any més retornem a “LA CONQUESTA DE CULLA” el PROPER 26 DE JULIOL (dissabte) en diferents escenaris a l'aire lliure de la població (zona del Calvari), aprofitat l’encant que la caracteritza. El casc històric, declarat "Bé d’Interès Cultural" en 2004, ens traslladarà al segle XIII per a submergir-nos en un ambient medieval. Aquesta iniciativa està englobada en el projecte cultural “CULLA VIU”, que es desenvolupa mitjançant un grup de voluntaris i el suport del Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló, amb la finalitat de preservar el patrimoni cultural d'aquest municipi de l'Alt Maestrat; aquest projecte també compta amb el suport institucional de la Diputació de Castelló, a més del incondicional suport de l'Ajuntament de la localitat i tot un seguit d'associacions i col·lectius culturals del poble.
CULLA: Fins a l'edat mitjana hi ha una mancança de dades històriques sobre la vila. Té els seus orígens en l'època islàmica. Va ser de domini musulmà fins a principis del segle XIII passant definitivament a mans cristianes després de ser reconquerida per Balasc d'Alagó. Veritablement fins a la delimitació del bisbat de Tortosa per part del rei Alfons II d'Aragó, no tenim una noció exacta de la seva existència com a territori o districte i cal esperar a la donació de Culla a l'Orde del Temple per conèixer els seus límits.
L'obra de Julián Villuendas, “LA CONQUESTA DE CULLA”, que es refereix a aquest temps de la reconquesta, originalment està escrita en castellà, però ha estat adaptada al valencià per Manuel Manzano i dirigida per Montserrat Vidal.
A partir del 14 de juliol podeu reservar entrada recollint el tiquet a l'Ajuntament de Culla o fent reservar al telèfon 964446325 o al correu electrònic (ajuntamentdeculla@gmail.com). Per reservar cal donar el nom de la persona que vulga assistir i indicar si vol la funció de les 21:00 h. o les 23.00 h.
Més informació http://cullamagicaymedieval.es/ i al post http://www.maestratviu.org/2013/09/culla-reestrena-una-obra-teatral-sobre.html

Atenció!!! AFORAMENT LIMITAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada