dimecres, 4 d’abril de 2012

Ruta dels maquis

Com ja vam comentar anteriorment, Maestrat Viu vos proposa una activitat per al cap de setmana del 21-22 d'abril.
El 21 d'abril cap a les 10 h sortirem de l’alberg de la Font Lluny (la Pobla de Benifassà) a fer EL CAMI DELS MAQUIS, un recorregut pels diferents masos que van ser protagonistes dels temps dels guerrillers: mas d’en Riera – mas de Jacinto – mas de la Pastora – mas de Sinforós i mas del Cabanyil, on el dia 4 de febrer del 1949 es va produir la matança d’un grup de maquis. El temps del recorregut és aproximadament sis hores, fent les aturades i explicacions pertinents. Es pot tornar pel mateix camí o per un altre d'alternatiu fins a l’alberg. Recomanem un bon estat físic per a vindre a fer el recorregut.

Recorregut dissabte 21 d'abril
 
El dia 22 d'abril farem una ruta pel terme de Xert, en concret anirem a la cova de l'Àguila, on el famós maqui la Pastora va viure 2 anys de la seua vida aïllat.
Vos tornem a recomanar el vídeo sobre la vida de la Pastora.
Dossiers - L´ombra del la pastora - Cap. 557
Si voleu saber preus d'allotjament i altres coses mireu (www.lafontlluny.com), es troba a la sortida del poble direcció camí de la Font Lluny o del Boixar.
Per a reserves tant per a dormir com per a menjar, contacteu amb el telefon  977 72 91 25, Teresa.

Si veniu del sud del país, recordeu-vos de deixar l'autovia CV-10 a l'eixida 41 direcció Sant Mateu, del contrari anireu a parar a Torreblanca.
Vos hi esperem!

2 comentaris:

  1. Hola! Estic interessada en fer la ruta dels maquis o la ruta a la cova de l'àguila. Sabeu on puc trobar informació! No trobe res! Llàstima no haver sabut abans d'aquest event! Espere que el repetiu! Gràcies per avançat!

    ResponElimina
  2. Hola Anne! Per fer tut mateixa la ruta, pots preguntar al responsable de l'alberg de la Font Lluny, de la Pobla de Benifassà. Més amunt, a l'entrada, hi ha l'enllaç. Pots trobar més informació contactant amb el Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Castelló (https://www.memoriacastello.cat/). Si ens segueixes per Facebook o Twitter, també trobaràs informació actualitzada sobre activitats d'aquest tipus. Potser a la primavera torne a realitzar-se. Gràcies per comunicar-te amb nosaltres!

    ResponElimina